Iata ce trebuie sa faci pentru recuperarea taxei auto si cum arata cererea de rambursare!

0 20

Peste tot in mediul online s-a tot vorbit despre taxa auto si despre recuperarea ei. Ei bine, iata ca acum este oficial. Cererea pentru recuperarea taxei auto a fost publicata oficial in Monitorul Oficial. Asta inseamna ca cei care trebuie sa isi recupereze taxa, vor putea, incepand de acum sa depuna documentele pentru rambursarea sumelor.

Toata lumea astepta cu nerabdare aparitia modelului de cerere si, cu o intarziere de cateva zile de la data limita, acest document a aparut in Monitorul Oficial. Dupa cum bine stiti, recuperarea taxei ar fi trebuit sa inceapa in data de 22 august, dar autoritatile nu au cazut de acord asupra formei cererii de rambursare. Acum insa este gata!

Modelul a aparut deja, iar proprietarii care au platit aceste taxe isi vor putea recupera banii. Sa vedem care sunt pasii care trebuie urmati, cand vom primi banii si unde putem sa gasim cererea!

Autoritatile au stabilit, conform celor aparute in presa de specialitate, un calendar de rambursare. Asadar, cei care doresc sa isi recupereze taxa speciala platita pentru autoturisme si vehicule, taxa de poluare pentru autovehicule si taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule vor trebui sa primeasca banii in perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018.Modelul de cerere in format .pdf poate fi descarcat de pe site-ul ANAF dar este disponibiul si pe siteul oficial al Monitorului Oficial, la paginile 15-16 in numarul 688 din data de 24 august. Cei care vor solicita rambursarea sumelor platite ca taxa auto vor trebui sa depuna cererea la unitatile ANAF de pe raza localitatii unde isi au domiciliul.

Cei care au de recuperat banii pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, vor primi banii in perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Pentru a intra in posesia sumelor platite, proprietarii de masini vor trebui, asa cum stiti deja, sa depuna o cerere la sediul ANAF. Pe langa cerere, cei care merg sa solicite rambursarea banilor, vor trebui sa mai aiba la ei documentul care dovedeste achitarea taxei (in original sau copie), precum si copii ale certificatului de inmatriculare si al cartii de identitate a vehiculului.

O informatie interesanta este aceea ca Statul va achita o dobanda celor in cauza. Da, in conformitate cu art. 174 alin (5) din Codul de procedura fiscala, nivelul dobanzii este de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere. Aceasta perioada se va calcula de la data platii taxei si pana la data restituirii acesteia.

Recomandari