Iarna din aprilie. Explicația fenomenului

0 24

Iarna din aprilie 2017 naște tot felul de teorii. Unii spun că s-ar apropia Era Glaciară, alții susțin că anotimpurile nu vor mai fi cum le știm și că acest fenomen se datorează încălzirii globale.

Meteorologii sunt îngrijorați

Meteorologul Gabriela Băncilă a explicat de ce ninge în aprilie și când s-a mai întâmplat asta în România. „Nu sunt fenomene și temperaturi normale pentru această perioadă. Sunt fenomene deosebite pentru perioada pe care o traversăm, evenimente pe care nu le putem numi singulare, pentru că de-a lungul timpului au mai fost, ci evenimente care au o rată de apariție foarte rară, evenimente care se pot produce o dată la 20 de ani sau mai mult de 20 de ani. Un episod similar s-a produs în anul 1996.

Este vorba despre amploarea acestui eveniment, amploarea lui ca distribuție spațială și ca distribuție în timp. Au mai fost evenimente din 1996 până acum, dar cu un impact pe o suprafață mai restrânsă și într-un interval de timp mai scurt. Noi, ANM, informăm și avertizăm asupra acestui eveniment încî de alaltîieri. Suntem la a treia zi consecutivî de acțiune a acestui front atmosferic peste țara noastră.

Au fost afectate toate regiunile. Despre precipitații sub forma de ninsoare am vorbit la început în zona Mehedinți, zonele de munte, zonele submontane, iar acum s-a mutat pe partea de Est a României. Temperaturile scăzute pe care le așteptăm sâmbătă dimineața nu se vor înregistra într-o singura regiune. Vor fi în majoritatea zonelor”, a explicat meteorologul pentru Hotnews.

Recomandari