Halep, la pamant! Dezvăluiri la televiziunea americană despre atmosfera din vestiar după eşecul cu Şarapova

0 21

Simona Halep (2 WTA) e pusă la zid de o mulţime de oameni după fiecare eşec, însă puţini realizează prin ce trece constănţeanca de 25 de ani, după o înfrângere precum cea suferită la US Open.

A doua jucătoare a lumii a venit la New York după o semifinală la Toronto şi o finală la Cincinnati, întreceri în care a arătat un tenis de bună calitate.

Din păcate, toată pregătirea pe hard s-a dus pe apa sâmbetei, după eliminarea suferită cu Maria Şarapova, şi Simona a fost eliminată când alte jucătoare nici nu intraseră încă în competiţie.
Prezent în studioul ESPN, post la care e analist, antrenorul Darren Cahill a povestit că şocul eliminării elevei sale din turul I a fost devastator.
„Simona a primit nişte lovituri grele de câteva ori în acest an. După meciul cu Şarapova, toţi eram distruşi! Totuşi, eu am încercat să-mi fac treaba de antrenor. M-am dus la vestiar şi am vorbit cu ea. I-am zis ce poate fi îmbunătăţit, că serviciul n-a mers în acest meci, că a fost moale. Apoi, când Simona nu mai era acolo, a venit la mine preparatorul fizic, Teo Cercel, care e de şase-şapte ani cu ea. M-a luat după umăr şi mi-a zis: <<E o jucătoare de 1,68 de metri care e în Top 5 de patru-cinci ani. Aşteptăm cu toţii prea mult de la ea uneori. Din când în când, trebuie să o luăm în braţe, să-i spunem că o iubim, că suntem mândri de ea şi că va veni şi ziua ei>>. I-am spus că e un sfat bun“, a povestit antrenorul australian de 51 de ani.
„E la mâna jucătoarelor puternice“
În discuţie a intrat şi americanca Mary Joe Fernandez, fostă finalistă la Australian Open şi French Open.
„La urma-urmei, Simona e la mâna jucătoarelor puternice, atunci când le întâlneşte pe surorile Williams, Muguruza şi Konta. Ele sunt foarte agresive şi opţiunile Simonei sunt limitate. Trebuie să se mişte bine, să fie consistentă, să nu facă erori neforţate. Singura lovitură pe care o poate controla e serviciul. Acolo trebuie să progreseze ca să nu fie dominată de la început în schimburile lungi“, a explicat Fernandez.
Ea a insistat că Halep poate atinge pe viitor obiectivele ratate în ultima perioadă: „Poate fi la fel ca Angelique Kerber care, anul trecut, abia la 28 de ani, a câştigat primele ei turnee de Grand Slam. Dacă îşi va tot crea oportunităţi, într-un final, va reuşi. Va câştiga un Mare Şlem şi, probabil, va ajunge pe locul 1 mondial. Trebuie să muncească în continuare“.
Voi continua să lucrez cu Halep, fiindcă eu cred în ea şi ştiu că va câştiga turnee de Mare Şlem şi va ajunge unde vrea.
Darren Cahill antrenor

VEZI CE S-A VORBIT DESPRE SIMONA HALEP LA POSTUL ESPN 

Recomandari