Lovitura pentru PSD. Guvernul SUA se delimitează de scrisoarea lui Giuliani

0 47

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti, Donald L. Carroll, a declarat că Guvernul SUA nu comentează opiniile unor persoane fizice, cetăţeni americani. Afirmația sa vine după ce avocatul liderului american Donald Trump Rudolph Giuliani a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis referitoare la protocoalele încheiate de diverse instituții cu SRI.

„Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani”, a transmis purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti, la solicitarea news.ro, precizând că Giuliani este cel care poate face precizări cu privire la „declaraţiile prezentate ca fiind ale sale”.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump şi fostul primar al New York-ului a vobit, în scrisoarea trimisă preşedintelui Klaus Iohannis, că „În plus, față de excesele făcute de DNA în numele ‘aplicării legii’, am luat la cunoștință cu tristeţe în cursul ultimelor luni despre existenţa ‘protocoalelor secrete’ pe care mai multe instituţii publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informaţii. Acestea includ protocoale secrete cu: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României;

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii. Semnatarii protocoalelor secrete includ: Laura Codruţa Kovesi, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi George-Cristian Maior, care acum îndeplineşte funcţia de ambasador al României în Statele Unite, din partea SRI,” a scris Giuliani.

Recomandari