Guvernul italian oferă 500 de euro fiecărui tânăr care împlineşte 18 ani

0 15

Începând cu 15 septembrie 2016, fiecare tânăr care va împlini 18 ani va primi un voucher în valoare de 500 de euro care poate fi cheltuit pe cărţi, bilete de concert, bilete la teatru, film sau muzee. În jur de 575.000 de tineri vor beneficia de acest „bonus de cultură”. Din 2017, guvernul italian intenţionează să le ofere şi profesorilor 500 de euro pentru pentru dezvoltarea profesională a acestora.

Proiectul va costa guvernul nu mai puţin de 290 de milioane de euro, informează The Independent, citat de Business Magazin.

„Iniţiativa le aduce aminte tinerilor cât de important este consumul de cultură şi cât de importantă este cultura pentru fiecare persoană şi societate”, a declarat Tommaso Nannicini, secretar de stat.

Cei care au împlinit 18 ani vor putea beneficia de voucher prin intermediul unei aplicaţii şi poate fi folosit atât la magazine online cât şi la cele tradiţionale.

Guvernul italian vrea să implementeze o iniţiativă asemănătoare în 2017, oferindu-le profesorilor 500 de euro pentru dezvoltarea profesională a acestora.

Sursa: businessmagazin.ro

Recomandari