Guvernul Grindeanu interzice protestele! Politia alunga pe oricine iese in Piata Victoriei sa protesteze!

0 48

Protestatarii care au ajuns joi dimineata, in fata Palatului Victoria, pentru a cere demisia Guvernului Grindeanu, au avut parte de o surpriza neplacuta.

Primul tanar care a ajuns in fata Guvernului a fost intampinat de politisti, care l-au intrebat de autorizatie. Ei i-au spus ca nu are voie sa stea in Piata daca nu are autorizatie. Este pentru prima data de la debutul protestelor cand politistii actioneaza in acest mod. „Politia vrea sa ne ia de aici, spune ca nu avem voie sa protestam, in schimb cei de vizavi au voie sa fure. (…) Spun ca nu avem autorizatie”, povesteste tanarul.

Ulterior, cand s-au adunat mai multi protestatari, un politist a explicat ca nu au voie sa ramana acolo „pana nu vin jandarmii sa ingradeasca locul”. „Sa stiti ca noi nu plecam, asta stiti”, i-a replicat o tanara.

Aproximativ 1.000 de tineri au continuat sa protesteze si miercuri in fata Guvernului. In acest wek-end sunt anuntate noi manifestatii de amploare. Duminica, peste 60.000 de oameni au fost in Piata Victoriei, realizand un tricolor urias care a devenit cunoscut in intreaga lume.

Recomandari