Guvernul da case GRATIS tinerilor romani. Care sunt conditiile

happy smiling young couple showing keys to new apartment

Veşti bune pentru tinerii de până în 35 de ani. Guvernul României a adoptat joi, 16 iunie, un proiect de lege pentru aprobarea acordului financiar semnat în ianuarie de România cu Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene în privinţa finanţării unui program de construcţie a circa 7.000 de locuinţe.

Acesta completează un alt proiect al Guvernului care vizează construcţia a 8.500 de locuinţe de serviciu, scrie capital.ro. Proiectul se adresează românilor cu vârsta până în 35 de ani la data depunerii cererii pentru locuinţe, ale căror venituri nu permit închirierea unei locuinţe de pe piaţa liberă şi vor fi selectaţi de comisiile sociale ale consiliilor locale din judeţe.

Costul total net estimat al proiectului este de 250 de milioane euro, din care împrumutul de la BDCE va finanţa până la 70% din costurile totale eligibile. Restul sumei va fi completată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi surse proprii ANL – 37,5 milioane euro,  şi din bugetele locale – 37,5 milioane euro, scrie stiripesurse.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *