Guvernul construiește stadion de 90 de milioane de lei în Slatina natală a lui Darius Vâlcov, după cel pentru echipa lui Dragnea jr.

Municipiul Slatina (Olt), orașul condus de Darius Vâlcov ca primar timp de două mandate, va avea un stadion nou de 10.000 de locuri construit din bani publici, anunță Gazeta Sporturilor. Investiția din Oltenia, unde echipa locală CSM Slatina joacă în a patra ligă, vine pe fondul întârzierii construcției unui nou stadion pentru Dinamo, o echipă cu tradiție și rezultate mult mai însemnate.

În Slatina, Compania Națională de Investiții, din subordinea Ministerului Dezvoltării, a aprobat construirea unui stadion modern pe locul vechii arene „1 mai”, costul lucrărilor urmând a se ridica la 90 de milioane lei, aproximativ 19 milioane de euro. Noul stadion va avea o capacitate de 10.000 de locuri, potrivit GSP.

Darius Vâlcov este acum consilierul premierului Viorica Dăncilă și unul dintre artizanii programului economic al PSD.

Anii trecuți, guvernul a găsit bani, 3 milioane de euro tot de la Compania Națională de Investiții, pentru a construi un stadion la Turnu Măgurele. Stadionul a fost inaugurat în 2018, iar aici ar urma să joace Voința Turnu Măgurele, locul 2 în Seria a 3-a din Liga a 3-a. Potrivit Gazetei Sporturilor, gruparea sportivă ar fi controlată de Valentin Dragnea, fiul președintelui PSD.

Potrivit GSP, construcția stadionului a început în vara lui 2015, dar a fost o pauză până în vara lui 2017, când lucrările au repornit. Valentin, fiul șefului PSD, a virat în conturile clubului sume importante de bani încă din sezonul 2016-2017, în care echipa a promovat din L4 Teleorman în fosta Divizie C. Cele trei firme care au pompat bani în sezonul promovării au fost: Zooveg 2010 SA, care a virat peste 1.000 de euro lunar (5.000 lei); Gransiloz SA, o sumă asemănătoare, 5.000 de lei lunar; Interfrigo Logistics SA, aproape 3.500 de euro, 15.200 lei, un singur virament, în decembrie 2016.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More