Grav. Foarte grav. Tudor Chirila: Am primit si eu un val de spray impreuna cu alti manifestanti.

0 48

Acest filmulet e din jurul orei 19 cand am primit si eu un val de spray impreuna cu alti manifestanti. Tocmai purtasem o discutie cu un “negociator” intrebandu-l de ce se raspandesc gaze fara motiv.

Raspunsul a fost ca se arunca cu sticle de plastic si palete de ping pong. Am intrebat de ce mai devreme, cand un nr de manifestanti din prima linie (mai putine decat jandarmii) a incercat sa impinga gardul, au fost folosite gaze. Nu de alta, dar s-au mai incercat fortari de garduri si la alte proteste si jandarmii au facut fata fara sprayuri.

Dealtfel mitingul a fost atat de mare incat niciodata intreaga manifestatie nu era la curent cu ce se intampla in colturile ei. Astfel ca in timp ce langa noi Mihail Sora isi facuse aparitia in partea dinspre Iancu de Hunedoara erau lupte. Argumentul jandarmeriei cum ca nu s-a putut interveni pentru izolarea grupului violent de suporteri, interlopi sau ce-or fi fost e o mizerie. Toata lumea isi aminteste cum au izolat galeriile in februarie 2017 cu efective mult mai mici.

Acest miting a fost subminat de la inceput. A fost un miting pasnic deturnat de unul sau mai multe grupuri violente de infiltrati cu contributia jandarmeriei care a ales sa nu ii contracareze pe cei violenti ci sa atace populatia. Grav. Foarte grav.
Scuze pentru incoerenta din filmulet. E mai greu cu piper pe trahee si in ochi.

https://www.facebook.com/TudorChirilaOfficial/posts/1921927344538261

Recomandari