GRAFIC România, mai multe teste la un milion de locuitori față de Franța, Olanda, Grecia și Ungaria

G4Media.ro prezintă un clasament al țărilor din Europa în funcție de numărul de teste pe care aceastea le-au făcut de la începutul pandemiei, raportate la un milion de locuitori. Informațiile prelucrate sunt furnizate de baza de date World of Meters și sunt valabile pentru data de 13 iulie 2020.

În fruntea clasamentului sunt situate țările cu cea mai mică populație din Europa, care și-au testat aproape sau peste jumătate din numărul total de locuitori. Acestea sunt, în ordinea din top, Gibraltar, Insulele Feroe, Luxemburg, Monaco, Islanda și Malta.

Danemarca și Marea Britanie sunt țările care testează cel mai mult raportat la numărul de locuitori, urmate de Lituania, San Marino și Rusia.

În coada clasamentului se află Franța, Ucraina și, pe ultimul loc, Albania.

România se înscrie spre sfârșitul clasamentului, în topul țărilor cu sub 50.000 de teste la milionul de locuitori.

Armenia, Andorra, Azerbaidjan și Serbia efectuează mai multe teste decât România raportat la milionul de locuitori.

Totuși, mai puțin decât țara noastră testează Olanda, Ungaria, Franța, Bulgaria și Republica Moldova.

Număr de teste la un milion de locuitori
Infogram

În ceea ce privește numărul total de teste realizate de fiecare țară, în topul clasamentului se află Federația Rusă, care a raportat până în acest moment 23,2 milioane de teste, urmată de Marea Britanie – 11,2 milioane teste, Germania – 6,4 milioane teste, Italia – 5,9 milioane teste și Spania – 5,7 milioane teste.

România se află pe locul 13 între statele europene, cu 847.586 de teste.

 

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More