Gorghiu: Bogdan Olteanu e nevinovat. Este un om corect

0 57

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a spus, vineri, că ea crede în nevinovăția lui Bogdan Olteanu, pe care îl crede un ”om corect” și cu care a fost asociată. Șefa liberalilor a mai precizat că a fost colegă cu Bogdan Olteanu și asociată cu el într-o firmă de avocatură.

”Nevinovăția e evidentă oricând, nu doar a lui Bogdan Olteanu, ci a oricărui om care merge în fața instanței să-și arate nevinovăția. Apoi, n-am comentat niciodată dosare în curs și nici n-am s-o fac”, a spus Alina Gorghiu, copreședinte PNL, vineri, la emisiunea100 de minute, de la Antena 3.

”Rămâne ca ancheta să stabilescă concluzia, nu pot eu să mă pronunț”, a adăugat Alina Gorghiu. Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut joi noaptea de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

1469864634-8260-olteanu-gorghiu

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu o autospecială de la Penitenciarul Rahova. El a venit la DNA în legătură cu un memoriu pe care l-a înaintat procurorilor anticorupţie.

Suma de un milion de euro care a fost primită de Bogdan Olteanu de la Sorin Ovidiu Vântu pentru a determina numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive, reiese din referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă a lui Olteanu.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/dna-milionul-de-euro-primit-de-bogdan-olteanu-transferat-dintr-un-cont-din-cipru-si-scos-numerar_306524.html#ixzz4FoVcgZA5

Recomandari