Gestul uimitor făcut de fiul jurnalistului saudit ucis în Istanbul

0 47

Regele Salman al Arabiei Saudite şi prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al regatului, au primit marţi la palatul regal de la Riad doi membri ai familiei jurnalistului ucis Jamal Khashoggi.

Este vorba de fiul jurnalistului, Salah bin Jamal Khashoggi, şi un frate al acestuia, Sahel.

Regele saudit şi prinţul moştenitor au prezentat condoleanţe membrilor familiei ziaristului ucis, a menţionat SPA.

Arabia Saudită a admis sâmbătă, la 17 zile după dispariţia lui Jamal Khashoggi, că jurnalistul saudit disident a fost ucis în interiorul consulatului regatului din Istanbul, dar nu a dezvăluit niciun fel de informaţii pentru a-i localiza trupul. Dispariţia misterioasă a lui Khashoggi, care a intrat pe 2 octombrie în consulatul din Istanbul pentru un demers administrativ şi nu a mai reapărut, a generat o criză internaţională.

Unul dintre bărbaţii identificaţi de autorităţile turce ca făcând parte dintre cei responsabili de dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la Istanbul face parte din anturajul prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman, a transmis The New York Times.

Mohammed bin Salman, supranumit “MBS”, şi tatăl său, regele Salman, au negat că ar deţine vreo informaţie despre soarta jurnalistului saudit, care s-a instalat în SUA în 2017 după ce a căzut în dizgraţia curţii regale.

Recomandari