Gest revoltator al suporterilor maghiari. s-au întors cu spatele la intonarea imnului României la meciul de baschet România

0 20

Peste 9.000 de spectatori au fost marţi seara la meciul de baschet dintre România şi Ungaria. Partida nu a fost ferită de incidente, înainte de începerea jocului şi la intonarea imnurilor de stat ale ambelor ţări.

Meciul de baschet România-Ungaria de marţi seara a adunat în Sala Polivalentă din Cluj, cea mai mare de acest gen din ţară, peste 9.000 de spectatori, scrie transilvaniareporter.ro. Partida din cadrul Campionatului European de Baschet nu a fost ferită de incidente.

Potrivit jandarmilor, înainte de începerea jocului, în jurul orei 20.05, un grup de suporteri ai echipei naţionale a României a dat foc unui drapel al Ungariei. Jandarmii au intervenit, dar steagul era deja ars şi  – spune Marius Ardelean, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj – nu s-a identificat persoana (sau persoanele) care a dat foc steagului statului vecin.

Steag ars al Ungariei – sus/Grup de suporteri români – jos FOTO maszol.ro

În timpul partidei, la intonarea imnurilor de stat, suporteri ai ambelor echipe s-au întors cu spatele. Când s-a cântat imnul Ungariei, suporteri ai echipei naţionale a României, s-au întors cu spatele la teren. La fel au procedat şi un grup de suporteri maghiari. Conform Mediafax, câţiva fani ai echipei Ungariei au făcut gesturi obscene, iar în timpul partidei, grupul de suporteri români a scandat „Ţinutul Secuiesc, pământ românesc” şi a cântat „Treceţi batalioane române Carpaţii”, iar suporterii maghiari au scandat „Ria, Ria, Hungaria”.

Gestul grupului de suporteri români la intonarea imnului Ungariei  credit video:masz75

Recomandari