FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș/Ministrul de Interne reacționează

0 16

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, sâmbătă, că nu tolerează nicio abatere de la lege, indiferent de calitatea persoanelor implicate în cheful polițiștilor de la Hanul lui Manuc, la care a participat și adjunctul Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş.

În privința lui Radu Gavriș, prins asupra faptului încălcând restricțiile impuse, Bode a scris pe Facebook că a dispus cercetarea faptelor.

Surse din Poliție spun că Radu Gavriș încearcă să se apere și să minimalizeze ieșirea la restaurant, și s-ar fi aflat în interiorul localului Hanul lui Manuc și nu pe terasă, așa cum ar rezulta din imaginile cu el!

Surse din cadrul Poliției Capitalei au precizat pentru GÂNDUL.RO că Radu Gavriș le-a spus apropiaților că se afla pe terasa restaurantului Hanul lui Manuc în momentul în care a fost depistat în local, în urma unui control!

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a intervenit, sâmbătă, în scandalul legat de prezența lui Gavriș la Hanul lui Manuc:

„Toleranță zero față de nerespectarea Legii!

Referitor la evenimentul care a avut loc vineri seară, când polițiști din cadrul Poliției Capitalei au identificat în interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului 27 de persoane, printre care se afla și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București, doresc să fac câteva scurte precizări.

De aproximativ 1 an ne confruntăm cu pandemia provocată de noul coronavirus. Respectarea măsurilor care au fost luate la nivel național, pentru a preveni răspândirea acestui virus, trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Doar așa putem reveni la o viață socială normală pe care ne-o dorim.

Majoritatea românilor au înțeles acest lucru și vă mulțumesc pentru aceasta.

În același timp, vreau să le mulțumesc polițiștilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și pompierilor care sunt în Prima Linie și care dau dovadă de profesionalism atunci când acționează pentru siguranța noastră!

Fără doar și poate, responsabilitatea și corectitudinea cu care ei au acționat în această perioadă au avut efecte asupra limitării răspândirii virusului.

Din informațiile pe care le dețin în acest moment, în cazul menționat, s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Așa cum am menționat și cu alte ocazii, vreau să vă asigur că sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege!

Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deține mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forțele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului.

Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toți!, a scris pe Facebook ministrul de Interne, Lucian Bode.

Recomandari