FOTO. HotNews a dat un om afară, după ce i-a urat lui Victor Ponta să crape. Internauții cer reangajarea „eroului”

0 46

Site-ul de știri HotNews a anunțat, miercuri, că a concediat un administrator al paginii de Facebook, care a postat un mesaj calificat drept „îngrozitor, inacceptabil”, la adresa fostului premier Victor Ponta.

Pe pagina de Facebook a site-ului de știri HotNews a apărut, miercuri dimineața. o știre despre Victor Ponta, care l-a ironizat pe premierul Dacian Cioloș, după ce acesta a explicat de unde provine al doilea său prenume, Julien. Știre era însoțită de comentariul „Sper să crăpi, Victor Ponta!”.

Postarea a fost, ulterior, ștearsă. Totodată, HotNews.ro și-a cerut scuze față de fostul premier și de cititori.

„Unul dintre administratorii contului de Facebook ai HotNews.ro a avut o postare îngrozitoare, inacceptabilă, la adresa fostului premier Victor Ponta. Ne cerem scuze public atât lui Victor Ponta, cât și publicului, pentru această postare care nu are ce căuta în spațiul public. Colaboratorul care a postat acest lucru a fost dată afară de la HotNews.ro. Reiterăm atașamentul nostru pentru decența discursului în spațiul public și hotărârea de a lupta cu orice mijloace pentru a păstra un spațiu public curat. Încă o dată, prezentăm scuzele noastre”, a transmis HotNews.ro.

Postarea a stârnit numeroase reacții din partea internauților. „Ar fi meritat o primă, nu dat afară!”, a reacționat un internaut. „Lingăilor. Cum naiba să-ți ceri scuze de la un inculpat și un oficial plagiator? Sunteți mai nașpa decât el”, a scris altă persoană.  „Eu zic sa îl angajați la loc, omul a făcut o fapta bună”, a reacționat un alt utilizator.

 

În urma anunțului HotNews.ro, a fost creată o petiție, în care se cere conducerii ca „eroul” să fie reangajat.

„Acest om este un erou pentru noi toți! A dat glas durerilor unui popor intreg și nu merită pedepsit astfel. Hotnews, reangajați-l!”, se precizează în textul petiției.

Totodată, subiectul a devenit o glumă pe internet. De exemplu, sociologul Barbu Mateescu a comentat decizia site-ului de știri: „Nu știam că Liviu Dragnea e colaborator Hotnews”.

Victor Ponta a scris, marţi, pe Facebook, că există similitudini între Dacian Cioloş şi Julien Sorel, după ce prim-ministrul a spus că prenumele Julien a fost ales de mama sa ca urmare a impresiei pe care i-a făcut-o personajul principal al romanului „Roşu şi negru” de Stendhal. „Pentru că şi mama mea m-a pus (şi bine a făcut) să citesc literatură universală (şi pentru că am memoria bună) am mers să verific dacă ce îmi aminteam eu despre personajul Julien Sorel i se potriveşte lui Julien Ciolos – şi am constatat că da, chiar foarte tare ! Aveti mai jos ce spune Wikipedia: «încercările unui tânăr de a-şi depăşi condiţia socială printr-o combinaţie de talent, muncă, decepţie şi ipocrizie, doar pentru a se trezi trădat de propria pasiune»”, a scris Victor Ponta.

Premierul Dacian Cioloş a povestit, marţi seară, într-un interviu la radioul public, că al doilea prenume, Julien, l-a ales mama sa după ce a citit cartea „Roşu şi negru” de Stendhal şi a marcat-o personajul Julien Sorel, precizând că prenumele de Dacian a fost dorinţa tatălui său care, de altfel, a înregistrat naşterea la starea civilă.

Recomandari