A fost lansat primul tramvai gândit 100% în România | FOTO

0 44

Compania Astra Arad a lansat un nou model de tramvai, numit „Autentic”. Tramvaiul Autentic este primul tramvai conceput și proiectat 100% în România, relatează digi24.ro.

Vechiul model Imperio era și el fabricat în România de compania Astra Arad, însă sub licență Siemens.

Tramvaiul Autentic este de concepție 100% românească și a fost lansat în cadrul celei de-a XI-a ediții a Forumului Railway Pro de Tehnologii și Servicii – „Susținerea pe viitor a transportului feroviar și a transportului mutlimodal”.

Modelul „Autentic” este fabricat din componente produse în România sau importate. În vreme ce motoarele electrice sunt fabricate în România, la Institutul de Cercetări și Proiectări Electrotehnice București (ICPE), sistemul de urmărire video este importat, deoarece în România nu se produc astfel de sisteme.

Tramvaiul Autentic are un design modern și atractiv, iar ușile de acces pot fi amplasate pe o parte sau pe ambele părți, în funcție de cerințele clientului.

Tramvaiul Autentic are podea 100% coborâtă, aer condiționat în cabina vatmanului și în corpul destinat pasagerilor, interioare spațioase, în culori luminoase și display-uri mari pe care informațiile pot fi citite cu ușurință de către pasageri, mai notează digi24.ro.

Compania românească Astra Rail Industries din Arad este deținută de omul de afaceri Valer Blidar.

În 2014, compania a avut o cifră de afaceri de 132 de milioane de euro și un număr mediu de 2.500 de angajaţi, potrivit zf.ro.

tramvaiul-autentic-02 tramvaiul-autentic-01 tramvaiul-autentic-00

Recomandari