Forma finală pentru noua taxă auto va fi gata în 3 săptămâni: „Va fi plătită de proprietarii de mașini…” Cum se va calcula noua taxă auto

0 21

Forma finală pentru noua taxă auto va fi gata în trei săptămâni și va fi plătită de toți proprietarii de mașini cu normă de poluare inferioară.

Ministrul Mediului a precizat că valoarea taxei auto va fi calculată în funcție de trei criterii: capacitatea cilindrică, norma de poluare, emisiile de dioxid de carbon.

În urmă cu o lună, Guvernul a anunțat că o nouă taxă auto este necesară pentru a opri explozia de înmatriculări de mașini vechi care poluează. Astfel, în primele luni ale anului, după eliminarea timbrului de mediu la 1 februarie, românii au înmatriculat peste 350.000 de mașini second-hand, fapt care a dus la creșterea vârstei parcului auto național.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a precizat că această nouă taxă, care nu este de fapt o taxă sau un impozit, va fi plătită de orice proprietar de mașină cu normă de poluare Euro 2, Euro 3, sau Euro 4.

„Cu siguranță nu va fi o taxă sau un impozit. Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei și care poluează, care au o normă inferioară de poluare Euro 2, 3 sau 4, să fie taxate în funcții de emisiile pe care le dau. Noi lucrăm într-un grup de lucru care are un termen de maxim 3 săptămâni, astfel încât forma finală să îmi fie prezentată”, a declarat ministrul Mediului.

Sursa: observator.tv

Recomandari