Focar de coronavirus în Vrancea. Mai multe persoane de la un centru cu bolnavi HIV, depistate pozitiv

Focar de coronavirus descoperit în Vrancea. Mai multe persoane de la un centru cu bolnavi HIV au fost depistate pozitiv, iar o anchetă epidemiologică se află în derulare.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Focar de coronavirus în Vrancea. Mai multe persoane de la un centru cu bolnavi HIV, depistate pozitiv

Numărul focarelor de COVID-19 din România continuă să crească la nici două săptămâni de la relaxarea măsurilor de izolare și intrarea în starea de alertă.

Ultima zonă de infecție a fost descoperită La Centrul ”Sfânta Maria” din Goleşti, județul Vrancea, acolo unde opt beneficiari au fost depistaţi pozitiv, dintre care şapte internaţi la Spitalul Municipal Adjud şi unul la secţia de Boli infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Pantelimon” Focşani.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”Numărul total de angajaţi depistaţi pozitiv ar fi de cinci, dar, între timp, o persoană s-a negativizat, având două teste consecutive negative, unul duminică şi unul luni”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Conducerea unității sanitare din Golești a descoperit prezența virusului COVID-19 în cadrul centrului rezidenţial după ce unul dintre beneficiari a ajuns la spital şi a fost testat pentru noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

“În cursul săptămânii trecute, una dintre beneficiare ar fi manifestat o inflamare a ganglionilor. A fost prezentată pentru consult medical la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Focşani.Când a ajuns la spital, i s-a făcut şi testul pentru COVID-19, care a ieşit pozitiv.

În urma anchetei epidemiologice au fost testaţi toţi beneficiarii, în număr de 14, precum şi toţi angajaţii centrului. În momentul de faţă, atât beneficiarii, cât şi personalul sunt asimptomatici”, a mai precizat Adina Lăscan.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Centrul Rezidenţial “Sfânta Maria” de la Goleşti a fost complet izolat încă din data de 10 martie, lucrându-se în ture succesive a câte două săptămâni de izolare, iar după încetarea stării de urgenţă, în centru se continuă cu o schemă de lucru prelungită.

Județul Vrancea, aproape 600 de infectări

De la startul pandemiei de coronavirus, în județul Vrancea au fost raportate 571 de cazuri de infectare. Din acest total, 36 de cetățeni și-au pierdut viața, iar alți 267 au fost declarația vindecați și externați.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More