Fiul lui Dragnea preia patrimoniul de lux înainte ca TelDrum să ceară insolvența

3

Fiul liderului PSD, Ștefan Valentin Dragnea, a luat pe o nimica toată patrimoniul de lux al Tel Drum cu opt zile înainte ca societatea urmărita penal să-și ceara falimentul, scrie Rise Project.

Dragnea Junior a cumpărat mai multe proprietăți de la corporația teleormăneană. Transferul imobiliar se regăsește în dosarul de insolvență, pe lista cu proprietățile înstrăinate în ultimele șase luni și sumele încasate – depusă de avocații Tel Drum, scrie Rise Project. 

Sunt patru proprietăți care alcătuiesc împreună un domeniu total de 3,9 ha, la intrarea în Turnu Măgurele. Piesa de rezistență e fosta vilă de protocol a partidului comunist, cu piscina și acareturile aferente. Celelalte trei sunt terenurile care o înconjoară, luate și ele la pachet.

Tel Drum le-a vândut pe toate lui Dragnea Junior cu aproape 106.000 euro (493.601,36 lei).

Tranzacția a avut loc pe 9 ianuarie, cu opt zile înainte ca cererea de insolvență a corporației să fie înregistrată la Tribunalul Teleorman. Contractul poate fi anulat la cererea lichidatorului, dacă acesta consideră că vânzarea s-a făcut în dauna creditorilor.

Cumpărătorul oficial: o firmă (Zooveg 2010) în care fiul de 29 de ani al președintelui PSD deține 70% din acțiuni.

Îi are aici ca asociați minoritari pe Ilie Dragne și Gabriel Putineanu, doi apropiați ai familiei.

Primul e consătean cu Dragnea Senior și omniprezent în toate afacerile lui Dragnea Junior. Mai e cercetat și într-un dosar de evaziune, fiind săltat de mascați anul trecut, pentru 24 de ore, cu prilejul unor raiduri complexe ale DIICOT. Atunci a fost vizată inclusiv ferma de porci a lui Dragnea Junior pe care Ilie Dragne o administrează.

articolul integral, pe Rise Project

Loading...

Comments
Loading...