Fiscul a intrat în forță pe site-urile de anunțuri olx.ro și okazii.ro. Ce vânzări a făcut o persoană fizică

0 43

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au investigat cele mai importante portaluri de vânzări online din România – olx.ro și okazii.ro – și au descoperit că o persoană fizică a obținut peste 1 milion de lei din tranzacții online nedeclarate.

Inspectorii antifraudă au investigat activitatea comercială a utilizatorului itmediagalaxy din noiembrie 2014 și au constatat că în perioada 2013–2014 acesta a vândut 1.492 produse electronice de ultimă generație în valoare totală de 1.193.091 lei, fără a plăti TVA și impozitul pe venit aferente.

De asemenea, inspectorii au identificat un prejudiciu de 373.900 lei cauzat de o persoană fizică prin neplata TVA și a impozitului pe venit aferente activității de comerț online pe platforme specializate, se arată într-un comunicat emis de Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

În februarie 2015, DGAF a sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care au dispus efectuarea de percheziții domiciliare în municipiul București și județul Ilfov în data de 09.03.2016.

Recomandari