Fiscul a intrat în forță pe site-urile de anunțuri olx.ro și okazii.ro. Ce vânzări a făcut o persoană fizică

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au investigat cele mai importante portaluri de vânzări online din România – olx.ro și okazii.ro – și au descoperit că o persoană fizică a obținut peste 1 milion de lei din tranzacții online nedeclarate.

Inspectorii antifraudă au investigat activitatea comercială a utilizatorului itmediagalaxy din noiembrie 2014 și au constatat că în perioada 2013–2014 acesta a vândut 1.492 produse electronice de ultimă generație în valoare totală de 1.193.091 lei, fără a plăti TVA și impozitul pe venit aferente.

De asemenea, inspectorii au identificat un prejudiciu de 373.900 lei cauzat de o persoană fizică prin neplata TVA și a impozitului pe venit aferente activității de comerț online pe platforme specializate, se arată într-un comunicat emis de Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

În februarie 2015, DGAF a sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care au dispus efectuarea de percheziții domiciliare în municipiul București și județul Ilfov în data de 09.03.2016.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *