Primaria Capitalei vrea sa taie 600 de milioane de lei din buget (aproximativ 10%), din cauza incasarilor mai mici din cotele din impozit pe primele 5 luni, potrivit unui proiect de hotarare. Principalele taieri vor fi de la scoli, strazi, cultura, spatii verzi sau biserici. Spitalele, pe plus.

„Avand in vedere gradul efectiv de realizare a veniturilor in primele 5 luni ale anului curent, cand se constata o diminuare a veniturilor bugetului local, urmare a incasarilor din cotele defalcate din impozitul pe venit in scadere semnificativa fata de aceeasi perioada a anului 2018, se constata necesitatea rectificarii atat a unor venituri prognozate a fi incasate la bugetul Municipiului Bucuresti, cat si reducerea unor cheltuieli propuse a se realiza pe parcursul anului curent”, se arata in expunerea de motive a proiectului de rectificare bugetara.

Suma propusa pentru diminuare este, potrivit proiectului de hotarare, de 608 milioane de lei, adica aproximativ 10% din bugetul total.

Citeste si:

Principalele taieri:

– 35 de milioane de la invatamant
– 11 milioane de la promovarea culturii traditionale

– 33 de milioane de la intretinere parcuri si spatii verzi

– 53 de milioane de la Transporturi
– 5 milioane de lei mai putin la biserici
– 10 milioane de lei mai putin la Administratia Strazilor

Citește și:

– Centrul de creatie arta si traditie, minus 11 milioane
– 3 milioane mai putin la Politia Locala
– Administratia Monumentelor, taiere de 14 milioane de lei.

Pe de alta parte, 51 de milioane de lei vor merge in plus la Administratia Spitalelor, daca proiectul de rectificare va fi aprobat in sedinta Consiliului General de miercuri, 26 iunie.