Firea spune ca nu prefectul nu a mintit in cazul violentelor de la protest: Cunosc anumite lucruri, dar nu pot sa le exprim

0 55

Primarul Bucurestiului Gabriela Firea a facut miercuri cateva precizari in legatura cu violentele de la protestul diasporei din 10 august. Firea a laudat „profesionalismul” prefectului Capitalei Speranta Cliseru si a spus ca aceasta nu minte. Cliseru a avut la iesirile publice declaratii in contradictoriu cu ministru de Interne Carmen Dan si reprezentantii Jandarmeriei.

Firea a lasat sa se inteleaga ca ar cunoaste mai multe detalii despre cele intamplate, dar ca nu poate sa vorbeasca acum, cand ancheta Parchetului e in desfasurare.

„Cunosc anumite lucruri, dar nu pot sa le exprim, atunci cand voi putea o voi face. Astept rezultatul anchetei. Pot sa va spun ca in general nu ma inconjor de oameni care mint”, a punctat Firea.

Primarul general a laudat-o pe Speranta Cliseru, sustinand ca regreta plecarea acesteia de la PMB, dar ca a fost un castig pentru Bucuresti.

Firea a spus ca ea se inconjoara de persoane „profesioniste, varfuri in domeniul lor de activitate, iar Speranta Cliseru este unul dintre cei mai buni oameni din tara in atragerea de fonduri europene. Mi-a parut rau ca a plecat de la Primaria Capitalei”.

Firea a precizat ca Speranta Cliseru nu a informat-o pe ea in legatura cu nimic din cele intamplate in noaptea de 10 august, pentru ca prefectul nu este subordonat Primariei Capitalei, ci Guvernului.

„Nu m-a informat ca nu aveam calitatea de a fi informata. Prefectul este reprezentantul Guvernului, al premierului, as vrea sa subliniez aceasta informatie, a dnei primier. Nu m-a informat, dar am discutat, desi eram intr-o deplasare oficial, cu dl viceprimar (Aurelian Badulescu – n.red) . M-a asigurat ca este la dispozitia colegilor de la MAI si Jandarmerie care au atributii legale si ca le stam la dispozitie”, a spus Firea, adaugand ca nu Primaria da ordine jandarmilor sau prefectilor.

Edilul a precizat ca nu i-a fost usor cand a vazut ceea ce se intampla la protestul din Piata Victoriei.

„Am urmarit si eu, nu pot spune ca nu m-a interesat sau ca am dormit linistita in acea noapte, desi nu eram in tara. Nu pot spune ca pentru un primar general este o fericire sa vada ca in orasul pe care il coordoneaza se intampla asa ceva. Este o durere, a fost un moment greu si delicat, era bine sa nu se intample asa ceva. Trebuie sa tragem cu totii niste invataminte”, a spus ea.

Firea a precizat ca nu vrea sa faca declaratii politica la o intalnire administrativa, dar ca va discuta in interiorul partidului despre ceea ce o nemultumeste.

„Din respect pentru dumneavoastra si pentru bucuresteni si pentru colegii mei din primarie si din partid, nu voi face declaratii politice la o intalnire pe teme administrative. Si, asa cum ma stiti, chiar daca ar fi anumite lucruri de spus, si cu siguranta sunt anumite lucruri de spus, le voi afirma intr-un cadru organizat, statutar, si nu ma voi alatura celor care improasca cu noroi munca atator oameni”, a precizat edilul.

Recent, prefectul Capitalei a avut mai multe declaratii care le contraziceau pe cele ale ministrului de Interne, Carmen Dan, sau pe ale reprezentantilor Jandarmeriei in legatura cu ceea ce s-a intamplat pe 10 august in Piata Victoriei.

Carmen Dan, ministrul de Interne a declarat ca la „ora 16:00 – in punctul de comanda a ajuns prefectul si unul dintre viceprimarii Capitalei”. De asemenea, Laurentiu Cazan, comandantul interventiei jandarmilor a spus ca „In permanenta am fost in contact cu toate autoritatile publice, inclusiv cu prefectul, care a fost prezent la fata locului de la ora 16”. Speranta Cliseru a sustinut insa in randuri repetate ca ea nu a fost in piata.

In plus, Cliseru a spus ca a semnat ordinul de interventie a jandarmilor „dupa 12 noaptea”, in conditiile in care procedura de evacuare a Pietei Victoria a fost declansata putin dupa ora 23:00. Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Romane, Marius Militaru, Jandarmeria a primit aprobare sa intervina in forta la ora 23:11.

Jurnalistii de la Adevarul.ro scriau luni ca Gabriela Firea, desi a fost cea care a oficiat cununia civila a fiului lui Liviu Dragnea, nu a participat si la petrecere. Motivul ar fi ca e suparata ca liderii PSD vor sa o faca tap ispasitor pe Speranta Cliseru pentru violentele Jandarmeriei de la protestul din 10 august.

Speranta Cliseru a fost consilierul Gabrielei Firea inainte sa fie numita prefect.

Recomandari