Firea, nou atac la adresa lui Dragnea: ”Nu este regele României și patronul bugetului țării”

0 54

Gabriela Firea a declarat, joi, că primarii nu cerşesc bani de la Guvern şi nu cer ceva ce nu li se cuvine. “Sunt banii românilor, nu sunt banii domnului Dragnea. El nu este regele României şi patronul bugetului ţării”, a spus Firea, relatează News.ro.

“Noi nu cerşim la Guvern, noi nu am venit acum să cerem ceva ce nu ni se cuvine. Aceste dezbateri la infinit duse pe cotele din impozitul pe venit sunt chiar absurde, sunt banii bucureştenilor, sunt sume colectate pe teritoriul municipiului Bucureşti prin munca tuturor bucureştenilor. Practic, aceşti bani trebuie să fie cheltuiţi în spiritul egalităţii, al transparenţei şi al nevoilor bucureştenilor.

Toate taxele şi impozitele locale sunt colectate de primăriile de sector, bugetul Primăriei Capitalei se îndestulează – peste 90 la sută – doar din acest impozit pe venit. Aceasta este legislaţia în vigoare. Noi nu venim în genunchi să cerşim ceva de la Guvern, să ne dea ceva în plus Guvernul. Guvernul nu ne-a dat niciodată ceva în plus, dimpotrivă, vrea să ne ia”, a declarat Firea la sosirea la Ministerul de Finanţe, unde primarii din Capitală discută cu ministrul Eugen Teodorovici pe tema bugetului.

Ea a spus că parcă nu îi vine să creadă că ministrul de Finanţe ar fi declarat că totul a fost stabilit deja.

Firea a adăugat că se aşteaptă ca bugetul să fie distribuit în funcţie de atribuţiile instituţiilor.

Sunt banii românilor, sunt banii bucureştenilor, nu sunt banii domnului Dragnea, îmi pare rău pentru domnia sa. El nu este regele României şi patronul bugetului ţării. Îmi pare foarte rău, ştiu că este dezamăgit”, a mai spus Firea.

Întâlnirea de miercuri, de la Asociaţia Municipiilor din România, la care a participat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a încheiat fără o concluzie. Dragnea susţine că administraţia locală va primi bani în plus prin buget, în timp ce Robert Negoiţă şi Gheorghe Falcă au declarat că liderul PSD i-a ascultat, dar le-a spus că nu are atribuţii.

Dragnea a fost huiduit de câţiva protestatari şi a avut un schimb de replici cu unul dintre ei. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat pe Facebook, relatând că Dragnea le-a spus primarilor că nu a venit să le dea soluţii privind bugetul, pentru că nu are competenţe legale.

Firea îl invită pe Dragnea să declanşeze un referendum, să decidă bucureştenii cum trebuie cheltuiţi banii

De asemenea, Gabriela Firea îl invită pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să declanşeze un referendum pentru ca bucureştenii să decidă cum trebuie alocat bugetul local.

“Poate vrea să facă modificări legislative, dar acestea sunt de lungă durată şi nu cred că domnia sa va mai prinde în funcţiile pe care le are aceste modificări. În primul rând, ar trebui să modifice Constituţia.

Îl invit să facă un referendum, aşa cum prevede legea, să modifice Constituţia, îl invit să declanşăm un referendum, să decidă bucureştenii cum trebuie cheltuiţi banii. Eu vă asigur că va avea foarte mari surprize”, a afirmat Firea, la Ministerul Finanţelor, unde a avut loc o întâlnire a primarilor cu ministrul Eugen Teodorovici.

Recomandari