Financial Times despre inculparea lui Kovesi. Radu Hossu: „Mazăre e în Madagascar, Udrea în Costa Rica iar Kovesi nu are voie să părăsească țara”. Pentru o poză!

0 64

Elena Udrea și Radu Mazăre, condamnați la pușcărie pentru milioane de euro furate nu au avut interdicție de a părăsi țara și au fugit lejer din România. Kovesi are interdicție de a părăsi țara pentru o poză. Asta e dreptatea în România.

Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către procurorii Secției de anchetare a magistraților, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. De asemenea, fosta șefă DNA are interdicția de a părăsi țara. Fosta șefă a DNA a fost audiată timp de aproximativ șase ore și jumătate la Secția de anchetare a magistraților, iar la ieșire a anunțat că procurorul de caz i-a interzis să vorbească cu presa despre ce s-a întâmplat la audieri și despre dosarul pentru care a fost chemată. “Nu am voie să spun nimic, este o măsură de a-mi închide gura”, a afirmat Kovesi potrivit Hotnews.

Financial Times despre inculparea lui Kovesi. Radu Hossu: „Mazăre e în Madagascar, Udrea în Costa Rica iar Kovesi nu are voie să părăsească țara”. Pentru o poză! 1

Autoritățile române au intensificat măsurile contra fostei lidere a luptei anticorupție, Laura Codruța Kovesi, o măsură ce ar putea afecta șansele ei de a deveni principalul procuror european, notează Financial Times. Deciziile luate de secția specială de anchetare a magistraților sunt considerate de cei mai mulți drept o încercare de blocare a numirii lui Kovesi în înaltul post european. Guvernarea PSD se opune de mult candidaturii ei în această poziție.

Vara trecută, ministrul Tudorel Toader a pus la cale revocarea ei de la șefia Direcției Anticorupție, post din care a câștigat respect prin condamnări de oficiali de rang înalt. Printre cei condamnați a fost și Liviu Dragnea. Kovesi este cercetată de o nouă secție, una controversată, ce anchetează încălcările făcute de magistrați. Criticii acestei secții spune că poate fi influențată politic, pentru că procurorul general nu are nicio autoritate asupra ei, scrie publicația citată.

Radu Hossu: „Laura C. K. interdicție de părăsire a țării.
Pentru o clipă am stat și m-am gândit așa la rece cum se vede situația asta. Acum câțiva ani, Laura C.K. era cea care-i ancheta pe cei ce poporul îl acuza ca fiind hoții ce au furat 25 de ani țara.

Acum, cei pe care poporul (inclusiv votanții PSD) îi acuzau că au furat țara 25 de ani sunt la putere și printr-o Secție Specială ce încalcă separația puterilor în stat – inventată de ei – îi interzic achetatorului lor să iasă din țară.

P.S. Mazăre e în Madagascar.
Bica e în Costa Rica.
Udrea la fel (parcă).
Gândiți-vă puțin din perspectiva asta și o să vă dați seama ușor ce model de organizație conduce țara”.

Recomandari