Fiica unui acționar de la Tel Drum și apropiat al lui Dragnea, numită consul la Torino

0 52

Fiica unui acționar de la Tel Drum și apropiat al lui Dragnea, numită consul la Torino. Este vorba despre Ioana Gheorghiaș, fiica lui Mugurel Gheorghiaș, zis ”Melcul”. Presa a relatat că acesta este prieten și coleg de trupă rock din studenție cu liderul PSD Liviu Dragnea și acționar la compania Tel Drum, aflată în procedură de insolvență.

Joi,  mai multe hotărâri privind rechemarea şi numirea unor consuli generali au fost publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre consulatele generale ale României la Strasbourg, Edinburgh, Cernăuţi şi Torino

Astfel, potrivit deciziei din MOnitorul Oficial, Tiberiu Mugurel Dinu este rechemat din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Torino, Republica Italiană, în locul său fiind numită Ioana Gheorghiaş.

Ioana Gheorghiaș este angajată la Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit unor surse diplomatice, citate der Hotnews, Ioana Gheorghiaș a fost avansată anul trecut de la gradul diplomatic de secretar III la gradul de secretar II, la excepțional, de către ministrul Meleșcanu, la propunerea secretarului de stat George Ciamba. Ea era atunci consiliera lui Ciamba.

Potrivit ziarului România Liberă, Ioana Gheorghiaș a intrat prin consurs în diplomație, în anul 2015, din comisia de concurs făcând parte și Ciamba.

În declarația de avere postată pe site-ul MAE, Ioana Gheorghiaș are un venit de 48.701 în anul fiscal care a trecut. Aceasta mai are o casă de vacanță, de 200 de mp, aflaă în construcție din 2016, cu loc de parcare, în județul Buzău.

În plus, mai are un teren de peste 3.000 de mp, cumpărat în 2015 în aceeași localitate, comuna Podgoria, din județul Buzău.

Recomandari