Fiica protestatarului decedat, mărturii tulburătoare: „Și eu știu că a fost gazat în Piață … Medicii nu ne-au ajutat deloc. Am cerut să…”

0 38

Unii medici au ținut partea jandarmilor agresivi. Fiica protestarului decedat spune clar că medicii nu i-au ajutat cu nimic! A fost el lăsat să mpoară pentru că era bătrân, bolnav și sărac?

Fiica lui Ilie Gâzea, protestatarul decedat după mitingul din 10 august, este încă foarte afectată de cele întâmplate, iar cea mai mare nemulțumire a ei este aceea că tatăl ei nu a putut fi transferat la Floreasca, din lipsă de paturi:

“Eu nu știu ce să vă zic, pentru că, de principiu, gazele lacrimogene afectează în primul rând căile respiratorii. El a mai avut probleme de sănătate, dar în niciun caz de acest fel. N-a fost nicio problemă până în seara de Sfânta Mărie când a avut hemoragie, m-a sunat mama.

El acum este încă în spital și nu știu când ni-l va da. E posibil să nu ni-l dea nici mâine, dar noi deja am vorbit penste tot pentru organizarea înmormântării. Eu de la serviciu nu-mi pot lua liber decât 3 zile.

Și până acum nimeni n-a rezolvat nimic și nu știu când vom putea să-l luăm pe tata acasă. Momentan, așteptăm să ne spună.

Medicii nu ne-au ajutat deloc. Am cerut să îl transfere de urgență la Floreasca, dar ne-au spus că nu sunt paturi acolo. Asta e România. Înainte a mai avut o fisură la stomac, dar niciodată hemoragii. Și eu știu că a fost gazat în Piață. După care a avut acest episod. Oricum, s-au sesizat cei de la Parchet și sunt sigură că se va lămuri cauza…”, a declarat Cătălina Gâzea pentru Liber în Teleorman., preluat de Realitatea Tv.

SMURD confirmă că bărbatul mort la Alexandria a primit îngrijiri medicale în noaptea protestelor, iar Spitalul din Alexandria a oferit precizări cu privire la internarea din 15 august:

“La Spitalul Județean de Urgență Alexandria s-a prezentat, în data de 15 august 2018, prin transfer, un pacient în vârstă de 68 de ani, cu hemoragie digestivă superioară exprimată prin melenă și sindrom anemic sever.

Investigatiile au confirmat diagnosticul de ulcere multiple sângerânde și a fost internat la terapie intensivă, unde a beneficiat de tratament specific pacientului critic. Cu toate acestea, starea generală a pacientului s-a agravat. În data de 19 august 2018, la orele 23:45, bărbatul a decedat în urma unui stop cardio-respirator. Facem mențiunea că pacientul era în evidență pentru mai multe afecțiuni cardiace și digestive.

Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite în urma necropsiei”, precizează Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență Alexandria, județul Teleorman.

Recomandari