Fetiță româncă de 13 ani umilită în fața clasei în Spania: Pleacă în nenorocita ta de țară

0 18

O fetiță de origine română a fost umilită în fața clasei de către un profesor spaniol la Instituto de Educación Secundaria (IES) BENICALAP din Valencia, Spania. Javier Albadalejo, profesor de educație plastică la IES BENICALAP este acuzat că a umilit în fața clasei o elevă de 13 ani, din România, scrie Gazeta Românească din Italia, citată de Flux24.

Mama fetei a povestit că în prima zi de școală, joi 8 septembrie, la ora de educație plastică, profesorul a început să strige catalogul.

„Când a ajuns la ea, profesorul a întrebat-o de ce are două nume. Fata i-a spus că așa e în România. Enervat de răspunsul elevei, profesorul i-a spus: «Que te vayas a tu puto país a cambiarte tu nombre que eso no lo entiendo yo» («Pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele, că eu nu-l înțeleg»)”, spune mama fetei.

Luni 19, septembrie, fata a avut din nou oră cu același profesor. Din nou, bărbatul a ținut să-i „reamintească” elevei că nu-i înțelege numele.

Părinții fetei au început o serie de demersuri pentru a aduce la cunoștință, atât directorului instituției de învățământ, cât și autorităților, cele două incidente.

Într-o convorbire telefonică, directorul Carmen Julian a refuzat să dea orice fel de detalii privind cazul. „Nu vorbesc cu mass media despre acest subiect”, a declarat ea.

Recomandari