Fenomen îngrijorător: Escroci care se dau drept doctori jefuiesc persoane bolnave de bani și le dau la schimb tratamente ineficiente sau periculoase

0 66

Mai multe persoane au căzut drept victime ale unor escrocherii îngrijorătoate având în vedere că este făcută în domeniul sanitar. Escroci se dau drept doctori și încasează sume mari de bani de la bolnavi care din disperare sau ignoranță caută tratamente în orice direcție posibilă.

Daniela Pârcălăbescu este una dintre victimele unui fals medic Daniel Menrath, persoană care recomandă pacienților inclusiv tratamente cu urină, având inclusiv o carte despre acest subiect, scrie libertatea.ro. Bucureșteanca a ajuns la falsul doctor, care susține că are studii de specialitate în China, din disperare. Mama sa, bolnavă de cancer, nu răspundea la niciun tratament, iar un amic l-a recomandat pe Daniel Menrath. Aceste susținea că poate vindeca orice boală.

“Am mers de mai multe ori impreună cu mama mea la cabinetul lui. Fiecare vizită însemna costuri între 500 și 5.000 lei pe medicamente și consultații. Pe măsură ce trecea timpul situația mamei mele se înrăutățea, iar informațiile primite despre acest medic, erau din ce în ce mai contadictorii” povestește femeia despre cum s-a lăsat păcălită.

Apoi, ea a aflat că  Daniel Menrath nu este doctor la Spitalul de Arși sau la Spitalul Fundeni, așa cum susținea, ci un fals medic. În final, Daniela Pârcălăbescu a rămas cu banii pierduți. Starea mamei s-a înrăutățit, iar falsul medic nu a mai fost de găsit. De partea cealaltă, unul dintre apropiații lui Daniel Menrath ne-a transmis că acesta este doar un terapeut. Că are lucrări publicate inclusiv la Editura Polirom, și că pacienții au înțeles greșit că ar fi doctor.

Colegiul Medicilor din România a afirmat că astfel de cazuri de falși doctori pot fi foarte ușor evitate. Pacienții pot verifica dacă doctori nu sunt niște impostori printr-un apel telefonic la filiale județene ale Colegiului sau prin accesarea paginii electronice a instituției.

Recomandari