Felicitări! Un pompier român a reușit să străbată în alergare deșertul Gobi. A terminat pe locul patru în cursa infernală de 250 de kilometri

0 56

Iulian Rotariu este un pompier din Botșani care a reușit o performanță aproape imposibilă pentru noi restul, a treminat pe locul al patrulea la un maraton extrem numit ”Gobi March”, o cursă de 250 de kilometri.
Botoşăneanul are 40 de ani şi s-a clasat al patrulea din 87 de concurenţi, fiind singurul român care a cutezat să parcurgă cei 250 de kilometri prin deşertul Gobi.

Iulian Rotariu a alergat pentru ţara sa, pentru detaşamentul de pompieri din care face parte, dar mai ales pentru copiii cu autism din Botoşani, informează adevarul.ro

Deşi nu este alergător profesionist, pompierul botoşănean a reuşit să învingă deşertul. Mai mult, a reuşit o performanţă extraordinară. Iulian Rotariu s-a clasat al patrulea din cei 87 de concurenţi din toată lumea, la o distanţă de doar 1.37 minute de concurentul care a ocupat primul loc. Totodată, la categoria sa de vârstă, a fost primul.

Nu este prima” ispravă” de acest gen a lui Iulian Rotariu. Acesta a mai alergat, acum doi ani, în deşertul Sahara, clasându-se pe locul 12 din 450 de alergători din 20 de ţări. Iulian Rotariu este considerat un adevărat fenomen, reuşind să câştige numeroase curse de maraton atât la nivel naţional cât şi internaţional.

Motorul său sunt cauzele umanitare. A început să alerge pentru fiul său, apoi pentru toţi copii care au probleme şi au nevoie de promovare şi sponsorizări. De fiecare dată, aleargă pentru o cauză umanitară. În deşertul Gobi a alergat pentru copii cu autism din Botoşani.

Recomandari