Felicitari! Șase medalii pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică

0 87

Elevii români au obținut șase medalii, una de aur, două de argint și trei de bronz la cea de-a 34-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică (BMO 2017), desfășurată la  Ohrid, Macedonia, anunță Societatea de Științe Matematice din România citată de ActiveNews.

Medalia de aur a fost obținută de Ciprian-Mircea Bonciocat (40 de puncte, punctaj maxim) de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București.  Medalii de argint au primit Mihnea-Gabriel Doica (31 de puncte) de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și Dragoș Manea (31 de puncte) de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov.

Cele trei medalii de bronz au ajuns la  Mihnea-Andrei Ocian (30 de puncte) de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, Theodor-Mihai Iliant (28 de puncte) de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța și Antonie Ciocan (22 de puncte) de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și însoțită de conf. dr. Mihai Chiș de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara, informează comunicatul SSMR.

BMO este o competiție anuală la care participă elevi de liceu, până la șase elevi din fiecare țară, cu vârsta până în douăzeci de ani.

La ediția din 2017 au participat echipe din Albania, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Cipru, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei A, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia și Turcia (țări membre) precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Kârgâzstan, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei B, Turkmenistan, Marea Britanie și Qatar (țări invitate).

Competiția a presupus rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore și treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică și algebră.

Etapele Olimpiadei de Matematică din România și străinătate sunt susținute de Ministerul Educației Naționale. Antrenarea lotului României și participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din Romania, cu sprijinul sponsorilor principali, tradiționali, respectiv Fundația eMAG și Banca Comercială Română și Firma de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații.

Recomandari