Felicitari! Elevii români au câştigat o medalie de aur şi cinci medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

0 46

Lotul de juniori al României a cucerit o medalie de aur şi cinci medalii de argint la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Bali (Indonezia), a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale.

Potrivit Ministerului Educaţiei, marele performer este Sergiu Petruşca, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, laureat cu aur.
Cele cinci medalii de argint au fost obţinute de Miruna Ioana Belciu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Alexandra Bianca Petrescu şi Maria Ioana Popa (clasa a X-a la Colegiul Naţional din Iaşi), Ioana Daria Radu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), respectiv Răzvan Ovidiu Hârşan (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti). Miruna Ioana Belciu şi-a egalat performanţa de la ediţia anterioară, fiind la a doua medalie de argint în această competiţie.
Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ cu subiecte care acoperă trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Participanţii susţin trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi).
La ediţia din acest an au participat 276 de elevi din 48 de ţări.
Recomandari