Fără precedent. Preşedintele Egiptului n-a vrut să se vadă cu Proasta

Premierul Viorica Dăncilă este singurul oficial român cu care preşedintele Egiptului, Abdel Fattah El-Sisi, nu s-a întâlnit în timpul vizitei de două zile la Bucureşti. El-Sisi a avut întrevederi oficiale cu preşedintele Klaus Iohannis, cu preşedinţii Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, nu însă şi cu Dăncilă, relatează G4Media.

Este fără precedent în ultimii ani ca o vizită oficială în România a unui şef de stat străin să nu aibă în program şi o întâlnire cu premierul.

Lipsa întâlnirii cu Viorica Dăncilă din programul preşedintelui Republicii Arabe Egipt vine pe fondul dorinţei premierului de a muta Ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, lucru care a stârnit nemulţumire în mai multe state arabe sau musulmane, care în mod tradiţional sprijineau România pentru poziţionarea sa neutră privind conflictele din regiune.

De altfel, după ce premierul Dăncilă şi fostul ei şef Liviu Dragnea şi-au exprimat public dorinţa de a muta ambasada, România a pierdut locul de membru nepermanent în consiliul de securitate al ONU.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More