Fair-play total afișat de numărul unu mondial după eșecul de la Stuttgart: „A fost mai puternică și a meritat să câștige!”

0 45

Simona Halep, a dat dovadă de mult fair-play și a recunsocut superioritatea jucătoarei CoCo Vandenwege după ce a pierdut partidda din sferturile de finală ale turneuui de la Stuttgart, scor 6-4, 6-1.
Halep a spus că adversara sa a fost mult mai bună, iar victoria pe care a obținut-o este meritată.

„Mi-a făcut break la finalul primului set, după care serviciul meu a fost din ce în ce mai moale. A venit plină de încredere, a mai făcut un break în primul set, la început. A servit foarte bine şi chiar mi-a fost foarte greu să returnez. De aceea nu am putut să stau foarte echilibrată”, a declarat Simona Halep.

În zilele trecute, Halep s-a plâns de faptul că zgura de la Stuttgart e una extrem de rapidă, suprafaţa comparându-se mai degrabă cu un hard decât cu o zgură propriu-zisă. Deşi a fost afectată de acest lucru, liderul mondial a avut puterea să recunoască faptul că, ieri, Coco a fost superioară. „Primul turneu de zgură al anului pentru mine a fost Fed Cup. Aşa că nu sunt demoralizată că am pierdut aici atât de repede. E un teren diferit, nu este o zgură adevărată. Nu joc cel mai bun tenis al meu, dar ieri adversara a fost mai puternică şi a meritat să câştige”, a mai spus Simona Halep.

Întrebată despre problemele avute la picior în prima parte a sezonului, Halep a admis că încă mai resimte dureri, însă vrea să se concentreze 100% pe ce are de făcut în următoarea lună şi jumătate. Obiectivul principal e Roland Garros-ul, acolo unde a jucat două finale.

În ciuda eliminării premature, Halep nu este în pericol să-şi piardă primul loc în clasamentul WTA.

În continuare, jucătoarea română va evolua la turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, din 7-12 mai, competiţie la care este deţinătoarea trofeului.

Recomandari