Experiment. Cum reactioneaza oamenii atunci cand vad ca doua fete rad de o fetita saraca

0 50

In fiecare an, mii de copii sunt jigniti de catre colegii lor de clasa ori din scoala. Un experiment arata cum se comporta oamenii atunci cand vad un copil hartuit de copii mai mari.

Copiii mai timizi, cei care nu au posibilitati materiale si cei care nu sunt vocali cad victima batausilor. Acestia isi manifesta autoritatea si ii jignesc pe cei mai mici decat ei, fara mila.

Fenomenul extrem de popular in America si numit „bullying” a ajuns si in alte tari. Pentru ca nu vor sa isi atraga furia copiilor batausi, victimele prefera sa sufere in tacere.

Din nefericire, din cauza unor asemenea situatii, au existat si copii care s-au sinucis. Acum, acest tip de comportament este aspru pedepsit in scoli.

Cel putin 1 din 3 copii este hartuit la scoala, iar pentru multi, a fost nevoie de ani de terapie din cauza acestei situatii.

Daca la inceput baietii erau cei batausi, acum sunt si multe fete care se comporta asemanator.

Este cazul si al unei fetite care astepta autobuzul in statie. Doua fete au inceput sa se ia de ea si sa rada de ea. Fara sa tina cont de cei din jurul lor, fetele au inceput sa o jigneasca pe fetita saraca, sa ii spuna ca este o ciudata. De asemenea, au inceput sa ii spuna ca are nevoie de machiaj si sa socializeze mai mult.

Experiment. Cum reactioneaza oamenii atunci cand vad ca doua fete rad de o fetita saraca


„Ai prieteni? Cineva care nu este imaginar sau familia ta? Mai multi prieteni mi-au spus ca s-au prefacut bolnavi ca sa nu vina la petrecerea de ziua ta. Toata lumea te considera o ciudata, caci nu faci decat sa citesti”. Au fost doar cateva dintre remarcile celor doua fete.

Persoanele din statie au inceput sa ii ia apararea fetitei si sa le certe pe cele doua fete. Multi le-au spus celor doua ca nimeni nu vrea sa auda aceste cuvinte.

Din fericire, acesta a fost doar un experiment social, insa aceste cazuri sunt cat se poate de reale.

Recomandari