Exista MEDICAMENTE in Romania care ne pot afecta organismul! In tarile europene acestea sunt INTERZISE dar romanii le inghit zilnic

0 68
Pe piata farmaceutica romaneasca exista sute de medicamente care provoaca mai multe reactii adverse decat sa vindece, motiv pentru care au fost interzise deja in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana, dar nu e cazul si pentru Romania.

Piafenul, Algocalminul sau Novocalminul sunt medicamente care contin metamizol, o substanta care folosita in exces, poate duce la o boala care poate fi fatala. Tocmai din aceasta cazua, in tarile civilizate din Uniunea Europeana au fost interzise de ani buni. In Romania insa, nu. Si asta pentru ca oficialii din sanatate au ajuns la concluzia ca nu este cazul sa ia asemenea masuri „drastice” si au decis ca respectivele pilule sa nu mai fie eliberate decat cu prescriptie medicala.

Astfel, din 2011 calmantele pe baza de metamizol nu se mai elibereaza decat pe baza de prescriptie medicala. Insa stim cu totii cum se procedeaza in farmaciile din Romania si, mai mult decat atat, stim cum inghit romanii medicamentele cu pumnul.

Recomandari