Exemplu de urmat! Un roman produce chipsuri fara E-uri. A reusit sa vanda deja peste 6000 de pungi

0 41

Un tânăr din Alba Iulia, care s-a întors în ţara după ce a muncit ani de zile în străinătate, a decis să-şi deschidă o făbricuţa şi să facă din produsul său un brand local. Horea Josan Alba a investit economiile sale într-o linie de producţie de chipsuri fără conservanţi, coloranţi şi alte aşa-zis ”chimicale”.

Ca mulţi dintre tinerii din ziua de azi, Horea Josan Alba şi-a căutat un rost în străinătate. După 16 ani de colindat prin mai multe ţări, a decis să se repatrieze şi să îşi deschidă o mică afacere. Era în anul 2014.

”Am dezbătut cu prietenii fel şi fel de activităţi, iar în final m-am decis să investesc în fabricarea chipsurilor. Motivul a fost răspunsul la întrebarea, dacă vreau să mă extind ce fac? Cu maşini mai performante, în acelaşi spaţiu şi cu aceeaşi oameni pot avea o producţie mai mare. Aşadar, în 2014 am înfiinţat o societate de tip FPA şi am început cu produsul cartofi prăjiţi sub sigla d’Alba. Am reuşit să pun produsul pe piaţă, doar în februarie 2015”, spune Horea Josan (40 ani). Produsul finit este total lipsit de aditivi, conservanţi, potenţiatori de gust, amelioratori, E-uri şi alte ”chimicale”. Din această cauză şi timpul de valabilitate este mai

scurt.
Tânărul întreprinzător a investit peste 13.000 de euro în utilaje şi a cumpărat, de la agricultorii din Alba, cartofi cu un conţinut redus de apă. În numai o luna a reuşit să vândă peste 6.000 de pungi de chipsuri.
”În dotare am o maşină de curăţat, o maşină de feliat, o friteuză de 60 litri şi o maşină de ambalat semi-automatică. Iniţial produsul a fost bine primit pe piaţă, dar mai târziu am fost taxat deoarece, neştiind problema soiurilor de cartofi şi complexitatea procesului, am scos un produs de calitate inferioară. În aceşti doi ani de funcţionare, pot să spun că am acumultat mai mult experienţă decât profit”, afirmă Horea Josan (foto dreapta).
Acesta se aprovizionează cu cartofi de la diverşi producători de pe lângă Câmpia Turzii şi din Covasna, în funcţie de sezon. ”Este o mare mândrie pentru mine pentru că susţin agricultura românească. De altfel, mai consum şi pungi, sare, ulei şi cartonaj, toate fabricate în România. Pot să spun că susţin în totalitate produsele româneşti”, mai spune producătorul chipsurilor d’Alba. Acesta s-a ”lovit” de multe ori de puterea multinaţionalelor, lucru care îi afectează desfacerea produsului.
Continuarea pe adevarul.ro
Recomandari