Exemplu de urmat! Primarul din România care îşi donează salariul pentru reabilitarea şcolii din localitate

0 30

Se pare că în toată nebunia creșterilor salariale un primar și-a donat salariul, oferind un adevărat exemplu. În urma deciziei ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu de a lăsa la îndemâna primarilor stabilirea salariilor din administrația locală, salariile au explodat la propriu, unii primari dublându-și veniturile.

Potrivit Digi 24, un primar le-a oferit un exemplu colegilor săi, hotărât să-și doneze salariul într-un scop caritabil. Irina Onescu, primarul comunei Petriş, a decis ca salariul său să fie folosit pentru reabilitarea şcolii din localitate, obiectiv pentru care tot edilul a început o campanie de strângere de fonduri.

„Şcoala din vise” e numele campaniei iniţiate de Irina Onescu. Edilul vrea să strângă fonduri pentru şcoala din comună, în care învaţă peste 100 de copii. Primii bani au fost donaţi chiar de ea – 4.000 de lei, adică salariul ei pe o lună.

Aceasta și a donat salariul pe trei luni în scopul campaniei „Școala din vise”. Campania a început de doua săptămâni, iar până acum s-au strâns aproape 3000 de euro.

Irina Onescu, primarul comunei Petriş: Mi-am dorit să nu aştept după procedurile clasice de a cere fonduri de la stat, de la Uniunea Europeană, copiii aceştia nu trebuie forţaţi să aştepte.

Potrivit sursei citate, școala are nevoie de  mobilier nou, podelele trebuie înlocuite şi trebuie construit un teren de sport. În funcţie de câţi bani se strâng, primăria va prioritiza lucrările.

Recomandari