Europarlamentara Ana Gomes (PES): Nu putem să protejăm un corupt, precum Dragnea, şi pe marioneta sa, Dăncilă

0 47

Socialiştii europeni nu mai pot tolera PSD, iar voturile pe care Liviu Dragnea le poate aduce din România nu sunt un argument bun, căci încurajând un partid corupt, PES pierde voturile din alte ţări, a explicat europarlamentara socialistă Ana Gomes, într-un interviu acordat Ziare.com.

Totodată, Gomes – una din cele mai critice voci ale PSD-ului intrat în zodia Dragnea – consideră că ultimul anunţ al premierului Dăncilă – relocarea ambasadei din Israel – este inacceptabil.

Nu pot suporta să văd cum propria mea familie politică, care ar trebui să aibă în inima acţiunii sale politice principii şi valori precum integritatea şi lupta împotriva corupţiei, să ajungă să închidă ochii la un corupt care se află în mijlocul nostru. Eu nu pot accepta asta.

În decembrie trecut, în congresul PES, care a avut loc în ţara mea, în Portugalia, am fost la fel de vocală când domnul Joseph Muscat, premierul Maltei, a vorbit la tribună. Şi am făcut la fel şi în Madrid, când domnul Liviu Dragnea ţinea un discurs. Adică suntem luaţi de idioţi sau trebuie să ne prefacem că nu ştim nimic?

Am avut foarte multe discuţii în interiorul grupului, oricine căuta pe Google despre România şi OLAF afla cum domnul Liviu Dragnea a creat o organizaţie criminală care a fraudat fonduri europene de 21 de milioane de euro. Nu e asta suficient de serios? Ce ne-ar trebui mai mult de atât pentru a ne distanţă de el?

Nu mi se pare acceptabil să criticăm PPE, chiar pe bună dreptate, că-l protejează pe Viktor Orban, şi să nu vedem cum de-ai noştri ne discreditează complet pe toţi, valorile noastre politice în ochii oamenilor.

Nu pot uita, nimeni nu poate, cum românii, în mijlocul unei ierni foarte grele, au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de corupţie şi pentru democraţie, pentru transparenţă, pentru integritate. Aşa că eu voi continua să fac presiuni asupra familiei mele politice, pentru că aceste alegeri europene sunt o bună ocazie de a ne curăţa, de a nu mai continuă să-i susţinem pe cei în cauză. Ştiu că am putea câştiga voturi în Malta sau în România, dar în alte ţări vom pierde mult mai multe voturi, dacă vom arăta că nu suntem consecvenţi cu principiile noastre”, a declarat Gomes.

Noi nu putem în acelaşi timp să protejăm un corupt, precum domnul Liviu Dragnea, pe marioneta sa, doamna Dăncilă, şi pe toate celelalte marionete ale sale, cu atât mai mult cu cât ei continuă, din ce în ce mai mult, să încalce principiile liniei noastre politice.

Eu am fost, de exemplu, foarte supărată când am citit că prim-ministrul Dăncilă, în faţa unei largi audienţe, în Statele Unite, a declarat că România intenţionează să-şi mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Asta nu doar că e în totală contradicţie cu linia social-democraţilor europeni, dar contravine reglementărilor europene şi celor internaţionale„, a adăugat Dăncilă.

Articolul integral poate fi citit aici.

Recomandari