Europarlamentar propune ca Tudorel Toader să fie pus în fruntea listei de trădători de ţară. Care-s reacţiile?

Revoltat de faptul că Tudorel Toader şi-a anunţat intenţia de a pune beţe în roate numirii lui Kovesi în funcţia de procuror- şef european, europarlamentarul Siegfried Mureşan opinează, pe pagina sa de Facebook, că ministrul Justiţiei merită să fie pus în fruntea listei de trădători de ţară.

„Dacă Tudorel Toader afectează şansele unui român de a ajunge primul Procuror European, zic că merită pus în fruntea listei de trădători de ţară. Ce părere aveţi?”, a întrebat Mureşan.

Redăm câteva dintre răspunsuri:

Cred că suntem singura ţară care NU ne sprijinim candidatul să ajungă acolo. Oare aşa fac şi Germania sau Franţa cu candidaţii lor?! De fapt frustrarea cea mare e că ajunge acolo cineva pe care nu ei l-au desemnat, desemnat prin mijloacele lor specifice...”, răspunde Bogdan.

CORECT…judecat şi condamnat!”, răspunde şi Mirela.

De acord, dar nu cred că se va ajunge acolo, din simplul motiv că nu are cum să o împiedice…doar declarativ, ca şi până acum, deci inofensiv„, opinează Traian.

Lui Kovesi i se interzice dreptul la muncă. Nu poţi hăitui un om care nu face decât să-şi caute un job pe măsura competenţelor sale. TT ar trebui dat în judecată„, a adăugat Ciprian.

Printre comentarii au existat şi câteva acuzatoare la adresa lui Mureşan însă, în mare, repondenţii au rezonat la ideea europarlamentarului.

Reamintim că Laura Codruţa Kovesi s-a clasat pe primul loc în selecţia pentru postul de procuror european realizată de un comitet special de selecţie. Culmea ironiei însă, potrivit Hotnews, scrisoarea semnată de şeful panelului de selecţie a ajuns pe masa lui Tudorel Toader, fiind adresată ministrului de justiţie al statului care asigură Preşedinţia Consiliului UE, adică exact celui care a declanşat şi obţinut demiterea lui Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România.

După aflarea veştii că procuroarea a cărei carieră a luptat din răsputeri să o distrugă este favorită pentru postul de procuror-şef european, Toader a izbucnit:

„Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept. În Franţa sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi şi vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniştrilor de justiţie din statele membre ale UE, mâine dimineaţă voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie”, a declarat ministrul Tudorel Toader pentru STIRIPESURSE.RO.

Loading...

Recomandari