Ești de acord? Ludovic Orban: „Ar trebui să-i retragem cetăţenia română celui care a votat împotriva Laurei Codruţa Kovesi.Să se ducă să ceară cetăţenie cu candidatul ţării cu …”

0 6

Statul român a votat împotriva unui cetățean român care dorește să ocupe o funcție europeană importantă. Sunt milioane de români care o apreciază pe Kovesi și nu înțeleg de ce Guvernul se împotrivește unui cetățean român.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat joi că, în cazul în care ambasadorul român a votat împotriva Laurei Codruţa Kovesi la şefia parchetului European, i-ar trebui retrasă cetăţenia. Liderul liberal a mai spus că George Ciamba şi Teodor Melescanu ar trebui să-şi dea demisia, informează Mediafax.

Ești de acord? Ludovic Orban: „Ar trebui să-i retragem cetăţenia română celui care a votat împotriva Laurei Codruţa Kovesi.Să se ducă să ceară cetăţenie cu candidatul ţării cu …” 1

“Ar trebui să îi retragem cetăţenia română. Să se ducă să ceară cetăţenie cu candidatul ţării cu care a votat. Mie mi se pare de noapte minţii pentru orice reprezentant al României să nu susţină un candidat al României pe orice funcţie importantă, mai ales o funcţie de conducere la nivel european, cum este funcţia de procuror-şef al Parchetului European, să existe un român care să sprijine candidatura unui român. Este o lipsă de patriotism, este chiar o trădare”, a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban.

El a cerut demisia miniştrilor Teodor Meleşcanu şi George Ciamba.

De asemenea, acesta a explicat că hotărârea privind competiţia pentru postul de procuror şef al Parchetului European se va baza pe poziţionarea Comisiilor Permanente şi pe faptul că Kovesi a fost plasată pe primul loc de către Comisia Europeană va conta în cadrul evaluărilor.

Presedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, a transmis membrilor forului detalii despre audierea candidatilor la sefia Parchetului European. Fiecare candidat va fi audiat 75 de minute, iar doua tremi din timpul alocat va fi pentru intrebari si raspunsuri, informează ziare.com.

“In numele presedintelui Comisiei LIBE, Claude Moraes, am dori sa va informam asupra procedurii de la nivelul Comisiei in legatura cu numirea procurorului-sef european. O lista de trei nume a fost trimisa Parlamentului European si Consiliului in baza evaluarii facute de grupul de selectie, in concordanta cu articolul 14 (3) din Regulamentul UE 2017/1939. Potrivit Regulamentului 2017/1939 Parlamentul European si Consiliul vor numi prin consens procurorul-sef european pentru un mandat de 7 ani care nu poate fi reinnoit. Consiliul (COREPER) a stabilit o lista preferentiala de candidati pe 20 februarie 2019.

Referitor la procedura din Parlamentul European la nivelul comisiei si mai departe la decizia Coordonatorilor, audierea celor trei candidati va avea loc in sedinta Comisiei LIBE cu participarea Comisiei CONT, miercuri, 26 februarie, intre orele 15.30-19.15. Audierea fiecarui candidat va dura 75 de minute, incepand cu declaratia candidatului urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri a membrilor LIBE (doua treimi din timpul alocat) si a membrilor CONT (o treime din timpul alocat) . Dupa cum reiese din scrisoarea domnului presedinte Tajani, grupurile politice pot distribui timpul alocat in aceste doua intervale de timp (fiecare intrebare si raspuns va dura 3 minute: un minut pentru intrebare si doua minute pentru raspuns).

Dupa audiere, coordonatorii LIBE vor avea o sedinta pe 27 februarie pentru deliberarile cu privire la candidati”, se arata in mesajul presedintelui Comisiei LIBE obtinut de MEDIAFAX.

Recomandari