Eroii Zilei: Elevii romani campioni la una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume

2

Şase elevi ai Colegiului Naţional Mihai Viteazu din Bucureşti vor participa la „First Tech Challenge”, una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume.

Echipa lor – „QUBE” – a participat şi anul trecut la concurs şi a obţinut victorii în toate meciurile de calificare, devenind astfel prima clasată, cu un punctaj maxim.

Ca urmare, liceeni de la „Mihai Viteazu” şi-au câştigat dreptul de a fi căpitanul primei alianţe care intră în Finala competiţiei. Echipa s-a clasat pe podium şi în alte competiţii de profil, iar pentru anul acesta au, de asemenea, planuri mari.

Echipa este formată din şase elevi:
1. Iulia Trandafir – marketing si publicitate, clasa a 12-a, admisa deja la universitate in Olanda in domeniul Data Science, Technische Universiteit Eindhoven, al doilea sezon FTC.

2. Andreea Goga –  marketing si publicitate, clasa a 9-a, prima participare la FTC.

3. Mihnea Calotă – inginer de asamblare si designer, clasa a 12-a, admis deja la universitate in Olanda in domeniul design industrial, Technische Universiteit Eindhoven, al  doilea sezon FTC

4. Andrei Daha – proiectant 3D si programator, clasa a 10-a, reprezentant al  Romaniei si la competitia mondiala de robotica din Washington, iulie 2017, al doilea sezon FTC.

5. Luca Seriţan – programator, clasa a 10-a, premiat anul trecut si la Liga Americana de Computer Science, Los Angeles, al doilea sezon FTC.

6. Matei Chesa – programator, clasa a 10-a, primul sezon FTC, vorbitor de limba japoneza.

Mentori:
1. Prof. Dr. Diana Nicoleta Udrea (professor de informatica)
2. Prof. Toma Ion (profesor de fizica)
3. Director Sever Popa ( prof. de fizica)

Echipa  Qube reprezintă Colegiul Național „Mihai Viteazul” Bucureşti, instituție de învățământ cu prestigiu în România, la competiția de robotică First Tech Challenge.

Loading...

Comments
Loading...