Eleva cu cel mai mare punctaj la „olimpiada denunțurilor”: Reacţia profesorilor care au contestat subiectele este exagerată

0 40

Subiect controversat la Olimpiada la Limba Română din județul Prahova. Elevii au avut de rezolvat un caz aparte. Mai exact, aceștia trebuiau să-şi imagineze că sunt personajul ce colectează taxele de la ţăranii din romanul „Moromeţii” şi să redacteze un referat (raport scris) adresat conducerii de partid prin care denunţă „calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete”.

Eleva care a obținut cel mai mare punctaj la “olimpiada denunțurilor” spune că “reacţia profesorilor care au contestat subiectele este exagerată”.

Ionela Neagoe, elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, susține că nu a făcut nicio paralelă între între contextul social și politic actual și cel din carte, ci doar s-a concentrat să rezolve subiectul.

Controversa a plecat de la un dascăl din Ploieşti, care a postat pe contul său de Facebook cerinţa de la Olimpiadă şi un comentariu acid la adresa celor care l-au gândit, scrie ziarul incomod.

Eleva cu cel mai mare punctaj la „olimpiada denunțurilor”: Reacţia profesorilor care au contestat subiectele este exagerată

„Înțeleg că DNA Ploiești are f. mult de lucru (își face de lucru), dar a transfera denunțul în curriculumul școlar, fie și în forma asta, a subiectelor de olimpiadă, întrece limitele bunului simț.
Dar spune f. mult despre lumea de azi, a denunțului. Olimpiadele denunțului”, a scris Dan Gulea pe rețeaua de socializare.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, spune că a cerut inspectorilor de specialitate din minister să analizeze şi să stabilească dacă s-a încadrat în programa concursului subiectul în care li se cerea elevilor să-şi imagineze că sunt un personaj din romanul „Moromeţii” şi să redacteze un denunţ legat de „calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete.

Recomandari