Elena Udrea, tot mai aproape de ZĂBRELE. Poate primi 21 de ani de PUȘCARIE

0 56

UPDATE: În timp ce procurorii DNA cer maximum de pedeapsă în dosarul Gala Bute, ceea ce ar putea însemna pentru fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului 21 de ani de închisoare, Elena Udrea cere achitarea. În apărarea sa, aceasta susţine că nu există nicio probă împotriva ei.

În orice caz, decizia instanţei nu va fi definitivă şi va putea fi contestată de inculpaţi şi procurori.

UPDATE: Procurorii DNA cer maximum de pedeapsă cu închisoarea pentru Elena Udrea, arătând că trebuie să se țină cont de gravitatea infracțiunilor.

Elena Udrea este acuzată de trei infracțiuni de luare de mită, pentru abuz în serviciu și pentru tentativa de a folosi informații false pentru dobândirea de fonduri europene. Procurorii mai cer menținerea sechestrului și confiscarea pâna la suma de un milion o sută șaisprezece mii de lei.

Acum se mai citește și:  Nume grele din politică nu vor mai fi în viitorul Parlament. Ce au declarat aceste persoane?

De asemenea, procurorii cer pedeapsă maximă și pentru fostul ministru Ion Ariton.

Judecătorii instanţei supreme l-au audiat, miercuri, la ultimul termen de judecată în dosarul „Gala Bute”, pe Felix Tătaru, el arătând în declaraţia de martor că, în aprilie 2011, firma sa a încheiat un contract cu PDL Bucureşti, semnat de Udrea, pentru o campanie publicitară, fiind plătiţi 100.000 de euro în avans şi 50.000 de euro la finalul campaniei. Procurorul DNA a spus că există o diferenţă semnificativă între actele puse la dispoziţie de Felix Tataru şi cele de la PDL Bucureşti, unde avansul pentru serviciile contractuale este de 205.000 de euro.

Felix Tătaru, consultant în campaniile electorale ale lui Klaus Iohannis şi Traian Băsescu, le-a spus judecătorilor că menţine declaraţiile date în faza de urmărire penală a dosarului „Gala Bute”, el precizând că în prezent este acţionar în mai multe companii şi administrator al societăţii GMP Advertising SRL.

UPDATE: La audierile de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost adus cu mandat și Felix Tătaru, strategul lui președinților. El a fost audiat aproximativ o oră și jumătate de magistrații care l-au întrebat despre diferențele de bani existente între anexele trimise de PDL la DNA şi cele trimise de martor.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbat, miercuri, ultimul termen în dosarul „Gala Bute” în care Elena Udrea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Udrea le-a spus jurnaliștilor care o așteptau la ICCJ că se așteaptă să fie achitată în acest dosar.

”După doi ani de zile nu mai am emoții pentru astăzi. Mă aștept ca în acest dosar să fiu achitată. Nu cred că se pot da condamnări pe denunțuri mincinoase neprobate cu nimic în instanță”, a spus Elena Udrea.

Întrebată ce detalii ar putea aduce Felix Tătaru, care miercuri va fi audiat în calitate de martor, Elena Udrea a spus că declaraţia va fi legată de un aspect al dosarului care nu are relevanţă asupra acuzaţiilor.

La termenul anterior avocaţii Elenei Udrea au depus un raport de expertiză psiho-legală, finalizat în decembrie 2016, în care concluziile scrise sunt ale psihologului Tudorel Butoi. În acest raport sunt analizate atât comportamentul Elenei Udrea, cât şi ale inculpaţilor din dosarul „Gala Bute” care au dat declaraţii împotriva ei.

Acum se mai citește și:  Gheara și craniul unui extraterestru au fost descoperite în Peru

Judecătorii îl vor audia în calitate de martor pe Felix Tătaru, după care procurorul de şedinţă şi avocaţii vor ţine pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaţilor.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, potrivit Agerpres.

Udrea a stat în arest preventiv în perioada 25 februarie – 7 mai 2015, după care a fost plasată în arest la domiciliu până la data de 16 iunie 2015.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al FRB Rudel Obreja, Tudor Breazu – administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu – fost consilier al lui Udrea, Gheorghe Nastasia – fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu – fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă – administratorul unei firme.

Tudor Breazu şi Rudel Obreja sunt acuzaţi de complicitate la luare de mită, evaziune fiscală, complicitate la luare de mită şi spălare de bani; Gheorghe Nastasia – luare de mită, Ştefan Lungu – complicitate la dare de mită, Ana Maria Topoliceanu – luare de mită, Dragoş Marius Botoroagă – de dare de mită, Ion Ariton – participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume, Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Recomandari