El este asistentul SMURD chemat să își salveze propriul fiu. Reacția bărbatului când află că va avea parte de misiunea vieții sale

Ministerul Afacerilor Interne a publicat cine este asistentul SMURD care a fost chemat să își salveze propriul fiu, din care aflăm cum a reacționat acesta în momentul în care a aflat cine este victima pe care trebuie să o salveze.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Asistentul SMURD chemat să își salveze propriul fiu

Zilele trecute, presa scria despre asistentul SMURD care mergea cu elicopterul salvatorilor pentru a interveni în cazul unui accident în care a fost implicat propriul fiu, iar acum MAI a publicat mai multe informații despre acel moment.

„De câteva minute elicopterul SMURD decolase de la Timișoara către Arad, unde urma să fie pregătit pentru o nouă urgență.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

În acea dimineață echipajul medical, format dintr-un medic, doi piloți și Sebastian Petruș- asistent medical în cadrul SMURD Timiș, încheia încă o misiune cu succes și adăuga pe lista lungă un nou pacient salvat.

Zborul elicopterului a fost întrerupt de un apel venit prin stație.

ADVERTISEMENT

Momentul salvării a fost unul extrem de emoționant

– Vă rugăm să vă îndreptați către satul Fârdea. Un copil de 4 ani a fost lovit de o mașină. Urgent trebuie transportat la spital. Nu știm dacă a fost afectată coloana sau alte organe vitale. Nu se poate mișca și îl doare spatele.

Imediat pilotul a schimbat traseul aeronavei , iar echipajul medical a început să se pregătească pentru intervenție”, notează MAI pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Deși părea o misiune de salvare normală, lucrurile aveau să ia o turnură cu totul neașteptată pentru asistentul SMURD.

„În acel moment telefonul lui Sebastian a sunat. Era soția lui.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

– Să știi că voi întârzia. Sunt în elicopter, mergem la Fârdea să salvăm un copil.

– Sebastian, …. a fost lovit de o mașină. Se plimba cu bicicleta… mai multe nu știu. M-au sunat bunicii să-mi spună, i-a răspuns soția în hohote de plâns.

ADVERTISEMENT

În acel moment Sebastian a realizat că merge să-și salveze propriul copil aflat la bunici de ceva timp”, scriu reprezentanții MAI pe pagina de socializare.

Este lesne de înțeles șocul prin care a trecut bărbatul, știind că următoarea misiune de salvare va fi cea în care îl va găsi la locul accidentului pe propriul fiu.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, asistentul SMURD a încercat să-și păstreze calmul, în timp ce-i indica pilotului locul în care ar trebui să aterizeze, gestionând în același timp și ambulanța care îl transporta pe copilul rănit.

„- Dar tu ești din zonă, l-a întrebat pilotul.

– Da și acum e vorba chiar de băiatul meu. El este victima, le-a răspuns Sebastian.

Ajuns la fața locului, Sebastian a alergat într-un suflet la ambulanță și acolo și-a zărit puștiul întins pe targă”, mai scriu cei de la MAI.

Postarea conține și o declarație a asistentului SMURD, care povestește despre momentul în care și-a văzut fiul pe targă

“Când m-a văzut cel mic, a început să plângă. Niciodată nu am crezut că văzăndu-mi baiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ. Știam că fiecare lacrimă de-a lui înseamnă că este în viață”- ne-a spus Sebastian.

Copilul a fost preluat de către elicopter și dus de urgență către Timișoara.

“Știam că trebuie să îl țin de vorbă pe cel mic, să nu adoarmă. Vorbeam într-una….ca niciodată, doar ca să nu închidă ochii. Îmi aduc aminte că îi citeam povești și voiam să îl văd cu ochișorii închiși, dar acum îl voiam treaz.

Ați auzit vreodată te iubesc? Pentru mine acel te iubesc spus de puiul meu, acolo sus în aer, a însemnat cel mai mult.”, povestește Sebastian Petruș, asistentul SMURD chemat să își salveze propriul fiu.

După ce a fost transportat cu elicopterul la Timișoara, copilul a fost preluat de o ambulanță și dus la spital, unde a fost supus unor intervenții medicale și operat la picior, iar acum starea sa de sănătate este bună.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis și un alt dialog avut de asistentul SMURD cu tatăl său.

„- Tati, dar de ce ai venit tu să mă salvezi?

– Pentru că asta e meseria mea…

– Tu salvezi și alți copii?

– Da, tati… salvăm pe oricine are nevoie de ajutor.

– Tati, când mă fac mare ca tine vreau să fiu!”, mai notează MAI pe pagina de Facebook.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More