Ei sunt gemenii GENIALI din România medaliaţi cu aur la Olimpiada Naţională de Matematică. Haideți sa ii promovăm, trebuie sa ii cunoasca cat ma multa lume

0 42

Adrian şi Alexandru Ariton, în vârstă de 13 ani, sunt doi fraţi gemeni din Focşani și sunt consideraţi deja genii ale matematicii şi informaticii.

Anul acesta Adrian şi Alexandru au câștigat medalia de aur la Olimpiada Naţională de Matematică. Mai mult, cei doi lucrează deja la la propria culegere de matematică, cu probleme compuse de ei, pe care vor să o finalizeze în această vacanţă.

Chiar dacă pentru ei matematica este regina ştiinţelor, aşa cum le place să spună, Adrian şi Alexandru au dezvoltat şi alte pasiuni la fel de frumoase. Fac parte din clubul de robotică al liceului unde învaţă, cu rezultate foarte bune, dar îndrăgesc informatica, geografia, istoria şi astronomia.

„Ne-a plăcut foarte mult matematica. De mici îi puneam întrebări mamei şi dacă nu putea să răspundă căutam în cărţi. Prima întrebare a fost dacă mai sunt numere la stânga lui zero. Toate întrebările noastre şi toată curiozitatea a început cu cifra zero. Am mai întrebat de ce zero este singur şi nu are prieteni cu minus şi aşa am ajuns la începuturile geometriei. Ne-au fascinat foarte mult numerele şi pentru noi matematica este practic regina ştiinţelor. Cu matematică poţi să înveţi orice dacă vrei“, a spus Adrian pentru adevarul.ro

Atât Adrian cât şi Alexandru şi-au conturat deja drumul în viaţă. Primul vrea să facă matematică pură, al doilea informatică, cel mai probabil în străinătate, pentru dezvoltarea lor personală, deşi nu au o problemă de a studia în România, ţară în care vor să trăiască şi să muncească. Despre pasiunea lor pentru matematică, mama gemenilor spune că este foarte mândră şi recunoaşte că copiii ei au avut şansa să cunoască şi nişte profesori foarte buni, dăruiţi meseriei.

Recomandari