Ea este tanti Lucretia, femeia care a batut 300 de km pentru a schimba fata pietei Victoria

0 46

O femeie din oraşul nemţean Roman a atras toate privirile în Piaţa Victoriei din Bucureşti, în cea de-a zecea zi de proteste îndreptate împotriva guvernării PSD.

Doamna Lucreţia din Roman a fost portretizată în Piaţa Victoriei joi, 9 februarie, de Ruxandra Pătraşcu, ziaristă la „Casa Jurnalistului“, iar postarea atrage sute de aprecieri.

Femeia din Roman a venit la Bucureşti îmbrăcată în port popular şi fluturând un drapel despre care spune că l-a confecţionat din rochia de mireasă a fiicei plecate în Anglia.

Redăm, mai jos, portretul integral al doamnei Lucreţia, prezentat pe Facebook:

„Pe doamna Lucreţia am întâlnit-o în a zecea zi de proteste din Piaţa Victoriei. Are 54 de ani, s-a autocaracterizat ca fiind o femeie „de la coada vacii” şi a venit de la Roman „să schimbe faţa pieţei”.

A decis să călătorească la Bucureşti după ce a văzut la televizor protestele de la Cotroceni. O doamnă povestea cum se ceartă în fiecare seară cu fiul ei care protestează în Piaţa Victoriei. Doamna Lucreţia s-a gândit că

excursia ei poate preveni un conflict similar între ea şi copiii ei.

Şi-a convins soţul s-o lase să parcurgă peste 300 de km după ce i-a spus că „România are nevoie de ea”. Zice că a venit la Bucureşti fiindcă nu-i place dezbinarea dintre oameni. Dacă azi a venit în piaţă, mâine merge la Cotroceni. N-are încotro, i-a promis soţului că se întoarce sâmbătă dimineaţă. „Nu e din ăla care bate, e om bun.”

Simte diferenţa de opinie chiar şi acasă. Ea şi soţul au votat diferit, se uită la alte posturi la TV, dar cumva ajung la o înţelegere. Au noroc că stau la ţară şi tot timpul e ceva de făcut prin grajd, pe la animale sau prin grădină.

Soţul ei n-are nici cea mai vagă idee cum s-a pregătit Lucreţia pentru excursia la capitală. S-a încălţat cu ciubotele lui să nu se ude la picioare, steagul l-a făcut din poalele rochiei de mireasă a fiicei plecată în Anglia, a luat umbrela de plajă ca suport pentru băţul de la steag, s-a îmbrăcat în portul naţional, pe furiş, în gară şi paltonul l-a îndesat într-o geantă. „El nu ştie nimic, o să vadă acum la televizor”.

Când am întrebat-o cum vrea să liniştească spiritele oamenilor şi-a dus mâna către icoana Izvorului Tămăduirii pe care o poartă prinsă într-un brâu, la şold. «Şi noi bătrânii trebuie să ne mai călcăm pe picior, dar şi voi tinerii».”

Recomandari