E oficial! Vin cupoanele pentru români! Mii de oameni le vor primi prin poștă! De când începe distribuirea

0 30

Românii care se încadrează în categoria beneficiarilor de ajutoare alimentare trimise de Uniunea Europeană au început deja să primească, prin postă, cupoanele pe baza cărora se vor distribui produsele.

„Au venit la noi să întrebe când vor fi distribuite ajutoarele și ce să facă lumea cu aceste cupoane. De aceea, îi anunțăm pe toți că distribuirea acoestor alimente urmează să se facă după 16 noiembrie, la o dată care va fi anunțată”, spun primarii.

Vorbim despre șomeri, pensionari, invalizi sau veterani de război. Cupoanele, care reprezintă o noutate introdusă în acest an, pot fi folosite după 16 noiembrie.

Ele sunt distribuite printr-un program european care se adresează tuturor statelor membre UE, Guvernul asigurând doar cofinanțarea.

La nivel național, Guvernul a distribuit deja, 2,6 milioane de cupoane pentru acordarea de ajutoare alimentare persoanelor defavorizate. Cupoanele reprezintă o noutate introdusă în acest an. Coșul de alimente care conține: ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, conserve porc, vită, pate, este în valoare de 128 de lei și va fi oferit o singură dată pe an.

Sursa: a1.ro

Recomandari