E OFICIAL. De ieri ROMANIA devine furnizor de elicoptere în toată lumea. ONU primul client

Airbus Helicopters, cel mai mare producător european de elicoptere și unul dintre cei mai mari din lume, va vinde elicopterele pe care le va produce în România, la fabrica pe care o construiește la Ghimbav, clienților din întreaga lume, scrie gazetadenavodari.ro
Națiunile Unite ar putea fi primul client al fabricii pe care Airbus o deschide la Brașov. Linia de fabricație este aproape gata, a declarat pentru TVR conducerea Airbus Helicopters.
Zeci de specialiști români sunt deja la pregătire în principala fabrică a companiei, de la Marsilia.
Airbus va produce la Brașov aparate H215, elicoptere din familia Super Puma. 23 de români sunt deja la specializare în fabrica din Marsilia, un loc unde lucrează în jur de 10.000 de oameni.
Investiția de la Brașov este de 15 milioane de euro, la care se adaugă un ajutor de stat de 5 milioane. În următorii ani, în fabrica de elicoptere vor lucra 350 de angajați.
Fabrica de elicoptere de la Brașov va fi o gură de oxigen și pentru alte companii românești din industria aeronautică.
Un client al fabricii brașovene ar putea fi chiar Armata Română. Forțele aeriene și-ar putea moderniza bătrânele elicoptere Puma sau le-ar putea schimba cu unele noi produse în România.
H215 este un elicopter greu care poate transporta 24 de persoane. Poate fi folosit de serviciile de urgență, de poliție, pentru transport VIP, dar poate fi construit și în versiune militară. Prețul începe de la 13 milioane de euro.  La dezvoltarea proiectului H215 în România participă companiile românești IAR, Aerostar, Aeroteh și Turbomecanica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *