E de caz penal! Sectia speciala livreaza la Antena 3 documente confidentiale din dosarul Kovesi. Lui Kovesi i-au bagat pumnul in gura

0 61

Antena 3 a prezentat, joi seara, documente din dosarul de ancheta a Laurei Codruta Kovesi de la Sectia de investigare a infractiunilor in justitie. In schimb, fostei sefe a DNA i s-a interzis de catre aceeasi sectie sa faca declaratii presei.

Documentele au fost prezentate in emisunea „Sinteza zilei”, Gadea titrand pe ecran „Bomba suprema: Adjunctul lui Kovesi o infunda”. Este vorba despre Gheorghe Popovici, „cel care a fost sef de sectie in DNA si unul dintre cei mai apropiati oameni ai lui Kovesi”, spune Antena 3.

Antena 3 a prezentat fragmente dintr-o declaratie de 11 pagini pe care Popovici a dat-o in fata procurorului Adina Florea in legatura cu ancheta de la DNA Ploiesti.

”Tin minte ca am fost chemat prin grefiera de la cabinetul meu, la cabinetul procurorilor consilieri si am constatat ca in cabinet se afla Kovesi, procurorul Bulancea Marius si cred ca era si Titian Dana. Kovesi era suparata pe motiv ca am intocmit acel referat si banuiesc ca cineva de la Ploiesti a sunat sa ma parasca. Mi s-a adresat reprosandu-mi cumva ca am intocmit referat ca se muncise mult si cred ca nu se dorea sa infirm acel rechizitoriu. A fost chemat si procurorul adjunct Calin Nistor care s-a asezat pe canapea”, este un fragment diun declaratia lui Popovici, citit la Antena 3.

Pe de alta parte, Laurei Codruta Kovesi i s-a interzis de catre Sectia Speciala sa faca declaratii. Kovesi a fost audiata peste sase ore la SIIJ, iar la iesire a declarat ca i s-a interzis sa vorbeasca cu presa, considerand ca aceasta este o masura de a-i „inchide gura”.

„In acest moment, am interdictie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astazi citata. (…) Nu am voie sa va spun absolut nimic din ceea ce s-a intamplat aici, astazi, si nici cu privire la acest dosar. (…) Cred ca e o masura de a-mi inchide gura, de a nu mai spune ce se intampla, este o masura de a ne hartui in continuare pe toti cei din sistemul judiciar care ne-am facut treaba. Dupa cum se stie, sunt intr-o procedura internationala, in care am iesit prima. Probabil ca disperarea unora ca voi putea ocupa acea functie (sef al Parchetului European – n.r.) a ajuns la anumite cote si din acest motiv eu nu mai am voie sa vorbesc cu presa”, le-a spus Kovesi jurnalistilor.

Recomandari