După eradicarea marii evaziuni fiscale, ANAF a amendat un biet podar care… n-avea casă de marcat. „Răzbunarea” omului a fost de pomină!

0 28

ActiveNews relatează o întâmplare petrecută săptămâna trecută, ce ilustrează perfect modul în care sunt tratați micii întreprinzători în eterna și fascinanta Românie: „După ce au terminat verificat toate multinaționalele și toate firmele care activează în domeniul importurilor de legume și fructe, inspectorii ANAF au trecut la lucruri mai serioase.  Doi inspectori de la centrul din Oradea al Agenției Naționale de Administrare Fiscală au descins la ultimul bac funcțional din județul Satu Mare, care face legătura, peste Someș, între Pomi și localitățile din județul vecin, Maramureș, scrie Satu Mare Online.

Podarul Ioan Coț, care în lipsa unui pod, face legătura între comunitățile de pe cele două maluri ale Someșului, nu avea casă de marcat și l-au amendat cu 6.000 lei, amendă pe care trebuia s-o plătească în 24 de ore. Trebuie amintit că firma care administrează bacul are toate actele în regulă.”

După 24 de ore, cei de la ANAF au revenit în zonă, unde, până acum,  podarul își făcea treaba conștiincios, primind în schimb sumele modice plătite de către „țăranii ce trec râul cu ștraful să-și lucreze pământurile pe malul celălalt sau nepoții din Baia Mare care vin duminica să-și viziteze bunicii.

Conform Satu Mare Online, podarul, moș Ioan Coț, a chemat doi consăteni, fiecare cu câte un tractor, a legat bacul de tractoare și a strigat: „Noa, Ghiță, Sanyi, amu sus la deal”.  Dintr-o smucitură, bacul a zburat din apă, iar acum se odihnește la mal. Acum, pe ambele maluri se formează cozi interminabile cu mașinile și utilajele oamenilor care așteaptă să treacă dincolo, după o zi de muncă pe câmp.

Agajații de la ANAF au rămas blocați pe malul greșit, astfel că l-au întrebat pe bătrânul podar cum să ajungă și ei pe malul celălalt. Ioan Coț le-a răspuns, arătându-le în zare, în aval de Someș: „Vedeți drumeagu’ ăla prin tufișuri? Noa, dacă mereți tot drept pe ăla, ajungeți până la Seini, care-i pe malul celălalt, ghinion! Dar mai e o speranță, totuși! Ăștia au promis că vor face un pod acolo, cică e gata și proiectul și studiul de fezabilitate sau ce dracu’. Până ajungeți voi acolo, e posibil să fie gata și podul. Drum bun!” 

 

Recomandari